banner564

Talep 50 milyon Euro

Baf ve Limasol’da mülkü bulunan bazı kıbrıslı Türklerin, Rum Yönetimi aleyhinde tazminat davası açtıkları bildirildi

Talep 50 milyon Euro
banner598

   Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’taki bazı taşınmazları için tazminat talebiyle Rum mahkemesine başvurduğu bildirildi.
Simerini Gazetesi, bazı Kıbrıslı Türklerin aralarında Andreas Papandreu askeri üssünün bir kısmının da bulunduğu Baf’taki taşınmazları için tazminat talep ettikleri, bu taleplerini önceki gün Baf ve Limasol Rum Kaza Mahkemelerinde, Rum Başsavcılığı ve Kıbrıs Türk Taşınmazları Vasisi olan İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açarak ortaya koyduklarını duyurdu.

   Gazete, söz konusu Kıbrıslı Türklerin ve “Kıbrıslı Türklerin arazilerini kullanan Kıbrıslı Rum’un”, Baf merkezi, Limasol’un “Timi” (Dimi) ve “Episkopi” (Yalova) köylerinde bulunan taşınmazlarının iadesi ve kullanım kaybının tazmini talebiyle dava açtıklarını bildirdi.

   Habere göre, dava başvurusunda Kıbrıslı Türkler, “taşınmazlarının serbest tasarrufuna izin vermesi, yasadışı müdahale, kullanım kaybı ve diğer gelirlerin kaybının tazmin edilmesi, manevi tazminat” taleplerinde bulundu.
   Kıbrıslı Türklerin yaklaşık 50 milyon Euro tazminat talep ettiğini belirten gazeteye göre, Kıbrıslı Türklerin taşınmazlarını kullanan Kıbrıslı Rum, konuya ilişkin açıklamasında, sadece “Timi’de” Andreas Papandreu hava üssünün bir kısmının da içerisinde bulunduğu bin 300 dönümlük bir arazinin söz konusu olduğunu söyledi.

   Haberde, dava açan Kıbrıslı Türklerin isimleri belirtilmedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473