banner564

‘Şirketim batacak’

Kuzeydeki Rum mülklerinin satışına aracılık ettiği gerekçesiyle güneyde tutuklu bulunan Alman iş kadını Ewa’nın tutuksuz kalma talebi reddedildi

‘Şirketim batacak’
banner598

   Güney Kıbrıs'ta Temyiz Mahkemesi’nin, Esentepe’deki eski Rum malları üzerine yapılan sitelerin Almanya’da satışına aracılık etme suçundan tutuklanan Ewa Isabelle Künzel’in (49), 17 Eylül’deki Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasına kadar şartlı serbest bırakılmak üzere yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddettiği bildirildi.

   Alithia, “Duruşmasına Kadar Tutukluluğu Onaylandı” başlıklı haberinde, Künzel’in 17 Eylül’deki duruşmasında, aleyhine getirilen 56 ayrı suçlamaya cevap vereceğini yazdı.
   Habere göre İstinaf Mahkemesi, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin, Güney Kıbrıs’ta adına kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve KKTC ile arasındaki bağlantılar nedeniyle mahkemeden kaçma riski olduğu gerekçesiyle verdiği dava gününe kadar tutuklu kalması kararını, oy birliğiyle onayladı.
   Künzel, İngilizce ya da Rumca bilmediği, Güney Kıbrıs’ta tanıdığı olmadığı ve tutuklu kalması halinde Almanya’daki şirketinin batacağı gerekçesiyle, maddi teminat karşılığında ve mahkeme gününde yargıç huzurunda olmak kaydıyla serbest bırakılmasına ve 17 Eylül’e kadar Almanya’ya gitmesine izin verilmesi için temyize başvurmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2024, 01:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Ret gerekcesinde "Güney Kıbrıs’ta adına kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve KKTC ile arasındaki bağlantılar nedeniyle mahkemeden kaçma riski olduğu gerekçesiyle " diyor. Komik ötesi saçma, vahim. 1- Rum'da kaç sterlinlik malı olsa olacaksaydı, o kadar teminat, iste bre ahmak. 2- Bunun KKTC ile arasındaki bağlantılara benzer bağlantı bir milyon insanda var. Hadi hepsi için tutuklama çıkar, bakalım ne olur. Bir TC uyrukluyu tutukla bakalım savaş nasıl çıkar.
Bu tamamen güvenli bir yem seçip korku salma felsefesi. Yahudideki gibi. O tc uyruklu olabilir ama yahudi kokenli. Recep şimdi yahudi kökenli biri için birşey yaparsa çok kaybeder. O yem da ondan.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Türkiyede de satış ilanları var. Sıkarsa onları verenleri ve ilgilileri da tutukla da curcunayı gorelim. Bu eylem, zararsız yem seçip güya korku salacak tiyatro çevirne. Başka birşey değil.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Güney Kıbrıs ve İnterpol ile Tutuklamalara Telaşlanacak veya korkulacak ne var ki ? Koskoca
KKTC DEVLETİ Sattığımız Rum Mülkleri için Verdiği Koçanların Arkasına Durmuyor Mu Yani !!

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473