banner564

Seferler artacak

Rumlar, Ukrayna, Gürcistan ve Kazakistan’dan daha çok turist çekme çabasında

Seferler artacak
banner598

   Rum hükümeti, Ukrayna, Gürcistan ve Kazakistan’dan turist çekilmesi için temaslarda bulunuyor.

Simerini Gazetesi, turistlerin cezbedilmesi için Ukrayna, Gürcistan ve Kazakistan’la temaslar yapıldığını belirterek, Ukrayna hükümetinin, bazı havayolu şirketlerine, Güney Kıbrıs’a daimi olarak seferler düzenlemesine izin verdiğini yazdı.
   Gazete söz konusu şirketlerin, tüm yıl boyunca charter uçuşlar düzenleyen mevcut olanlara ekleneceğini kaydetti.

   Öte yandan, Ukrayna’nın Güney Kıbrıs turizminin süratle gelişen pazarlardan biri olduğunu, bu nedenle yeni turizm sezonunda bu pazara büyük umut bağlandığını belirten gazete, Rum Turizm Örgütü’nün (KOT) temaslarına dayanarak yaptığı değerlendirmelerine göre, 2014’ün çok iyi bir yıl olacağı sonucunun ortaya çıktığını ve 50 bin turist hedefinin olduğunu aktardı.
Geçen yıl Ukrayna’dan Güney Kıbrıs’a 33 bin 680 kişi gitmişti.

 

Doğrudan uçuş planı


   Gazeteye konuşan Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos, Rum hükümetinin Gürcistan ve Kazakistan’dan doğrudan uçuşların başlaması için prosedürlerin ileri götürülmesi niyetinde olduklarını açıkladı.

   Geçen hafta Gürcistan’ı ziyaret ederek yetkililer ve yerel turizm aktörleriyle görüşen Mitsopulos, ülkenin uçuşların başlanmasına ilgi gösterdiğini söyledi.

   Güney Kıbrıs’la Gürcistan’ı bağlayan çok şeyin olduğunu belirterek, Güney Kıbrıs’ta birçok Gürcü vatandaşının çalıştığına işaret eden Mitsopulos, bu ülkeye doğrudan uçuşlar konusunda iş adamlarının yoğun ilgisinin olduğunu, Güney Kıbrıs’ın bu ülkede yatırımı olan ilk on ülke arasında bulunduğunu anlattı.
   Gazeteye göre, bu ülke ile doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesine yönelik anlaşmaların ileri götürülmesi için bir sonraki adım, Nisan ayı gibi Gürcistan yetkili bakanının Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi olacak.
   Haberde Gürcistan’ın AB ile vize konularında özel bir anlaşma imzaladığı için seyahatçilerin taşınması için karmaşık prosedürlere gerek duyulmayacağı da belirtildi.

Kazakistan’dan 10 bin turist sözü


   Rum Turizm Örgütü’nün (KOT) birkaç ay önce Kazakistan’daki turizm örgütleriyle yaptığı temaslardan elde ettiği bilgilere göre Rumlara vize konusunda kolaylıklar sağlanması durumunda Güney Kıbrıs’a yıllık 10 bin turistin gidebileceğine dair söz verildiğini belirten gazete, Rum hükümetinin bu prosedürde kolaylıklar sağlanmasına yönelik düşünceleri arasında Gürcistan’da konsolosluk oluşturulması bulunduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473