banner564

‘Savaş üssü haline geldi’

Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Kıbrıs’ın operasyon merkezine dönüştüğünü  ifade etti

‘Savaş üssü haline geldi’
banner598

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) operasyon merkezi haline döndüğünü belirtti. 
Fidan, Habertürk canlı yayınında dış politika gündemini değerlendirdi, soruları yanıtladı.
Dünyanın bölgesel veya küresel savaş senaryosunu ciddiye alması gerektiğine dikkati çeken Fidan, bu hususta uyarılarda bulunduğunu hatırlattı.
Şu anda düşük yoğunlukla giden çatışmaların büyük bir savaşa dönüşmesi ve başka aktörleri de içine çekmesinin söz konusu olduğuna işaret eden Fidan, GKRY ile ilgili Avrupalı ve bölgesel aktörleri uyardıklarını söyledi.
Fidan şunları söyledi:
“Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin özellikle Gazze'ye yönelik operasyonlarda belli ülkelerin kullandığı bir üs olmasını istihbari raporlarla hep görüyoruz. Orada Gazze'ye yönelik istihbari uçuşların, askeri uçuşların sürekli yapıldığını. Bunu gündeme getirince biz, birdenbire burayı lojistik üs ilan ettiler, Gazze'ye yönelik. Aslında biz o zaman da dedik yani bu lojistik üs operasyonu, oranın aslında bir askeri üs olma özelliğini gizleyen bir faaliyet haline açıkçası dönüşmüş oldu. Buranın ve Yunan adalarının Orta Doğu'ya yönelik operasyonlar için kullanılıyor olmasının ne Kıbrıs Rum Kesimi'ne ne Yunanistan'a faydası olur. Bizim tavsiyemiz, Yunanlılara da söyledik, buralardan, bu işlerden uzak durması çünkü Orta Doğu'daki devam eden savaşlara bu şekilde siz müdahil olduğunuz zaman, taraf olduğunuz zaman bu ateş gelir, sizi de bulur. Zaten biz de aynı coğrafyadayız, gelir bizi de bulur."
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Rumlar Israil, ABD, ingiltere, Fransa vs. ile ikili askeri anlaşmalar yaparken sandılar ki kendilerini güvenceye aldı. Halbuki tam tersi kendilerini her daim ateşe attı. Hepsinin askeri üssü oldu. Zaten Dünyadaki çıkar çatışmalarının kurgulayıcı ve aktörü da tam da bu enperyalist ülkeler.

Turkish Power
Turkish Power - 1 hafta Önce

Yasasin cehennem

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474