banner564

Ortam gerildi

Avrupa Birliği’nin, Güney Kıbrıs’a gaz terminali için verilen 101 milyon Euro’yu geri alacağı iddia edildi

Ortam gerildi
banner598

  Güney Kıbrıs’ın  Vasiliko bölgesinde inşa edilmesi planlanırken Çinli şirkete verilen ihalenin iptal edilmesi ve ardından AB Savcılığı (EPPO) tarafından soruşturma başlatılmasının yankıları sürüyor.
  Politis gazetesi “AB Verdiği 101 Milyon Euroyu Geri İsteyebilir – Vasiliko Santralindeki Skandalın Zincirleme Sonuçları – Vasiliko: Ödeneği De Bizden Geri Alacaklar” başlıklı manşet haberinde, Vasiliko bölgesindeki doğal gaz terminalinin inşasında patlak veren skandalın zincirleme etkilere yol açtığını yazdı.
   Gazete, Çinli bir şirkete ihalenin verilmesi ve akabinde projenin yarım kalması sonrasında, aslında projenin mart ayından beridir EPPO tarafından soruşturulduğunun ve Rum hükümetinin de bunu kamuoyundan gizlediğinin ortaya çıkmasının ardından AB’nin projeye yaptığı yatırımı geri çekme ihtimalinin gündeme geldiğini yazdı.
   Gazete, Rum Başkanlık Müsteşarı Eirini Piki’nin, bir radyo programına yaptığı açıklamada, AB Savcılığı’nın araştırmasını sürdürdüğünü ve AB’nin projeden finansmanını çekme ihtimalinin de olduğunu söylediğini vurguladı.
   EPPO tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, projeye ilişkin soruşturmanın Lüksemburg ve Lefkoşa AB Savcılığı ofisleriyle birlikte yürütüldüğü ve soruşturmanın Rum polisi tarafından gerçekleştirileceği belirtilirken, soruşturmanın devam etmesi sebebiyle daha ayrıntılı açıklama yapılamayacağı ifade edildi.
   DİSİ partisinden yapılan açıklamada, “olayların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiği” yorumu gelirken AKEL’in açıklamasında ise “Anastasiadis-DİSİ dönemine ilişkin büyük bir skandalla daha karşı karşıya olunduğu” vurgulandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

3 salaksorler rum soyle iyi boyle iyi biz kotuyuz diye baslasaniza bre melunlar rum yunan abnin simarik cocugu olmasa kicina baglayacak bez bulamaz senin rumunu yunanini iflasdan kurtaran besleyip duran ab Turkiyeyeye karsi destekleyen ab KKTC yi bogmaya calisan ab oc tarzi acik kapali ambargolarda bogmaya calisan ab adalet icin ab nin yerle bir olmasi lazim

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Sayın POWERLESS bey Eklemeyi unuttuğunuz herhalde !
YILLARDIR ve HALEN AB ÜYESİ OLMAK İSTEYEN BİR TÜRKİYE

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473