banner564

Öfke doruk noktasında

Troyka, iflas eden ve fakirleşen Kıbrıslı Rumların hedefi oldu

Öfke doruk noktasında
banner598

Uzun yıllar saltanat süren ve banka birikimlerinin büyük bir kısmını ‘Ellada...Ellada...” diyerek Yunanistan’a yatırdan Kıbrıslı Rumlar, şimdi de açlık ve sefalet karşısında Avrupa Birliği’ni sorumlu tutuyorlar.

   Özellikle de kredi dilimlerini serbest bırakm ak iöçin bazı koşullar öne süren Troyka’ya ateş püskürüyorlar.

   Lefkoşa’nın Rum kesiminde dün düzenlenen mitingte, Troyka aleyhinde sloganlar atıldı. Özellikle fakir ve işsiz insanların katıldığı miting sırasında Che Guevara’nın fotoğrafları da taşındı.

 

Nisan’a kadar kredi yok
   Bu arada Rum kesiminin memorandum kapsamında Troyka’dan alacağı toplam 10 milyar Euro tutarındaki kredinin bir sonraki diliminin, Nisan ayına ertelendiği haber verildi.
   Haravgi Gazetesi, 183,45 milyon Euro tutarındaki kredi diliminin, Rum kesiminin, aralarında çalışanların maaşları ve emeklilik maaşlarının da bulunduğu yükümlülükleriyle alakalı olduğunu yazdı.

   Troyka’nın, memorandumla ilgili üçüncü değerlendirmenin taslağını Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e teslim etmesinin bekleniyor.

   Haberde, Rum kesiminin, kreditörlerin taslakta üzerinde durduğu noktalara vereceği yanıt, dünkü bakanlar komitesi toplantısında ele alındı.

   Troyka’yla mutabakata varıldığı üzere, Rum kesiminin bugüne kadar 10 milyar Euro tutarındaki kredi diliminin 4,853 milyar Euro’sunu aldığını anımsatan gazete, ilk dilimin 2,086 milyar Euro, ikinci dilimin 1,584 milyar Euro, üçüncü dilimin 183 milyon Euro, Nisan ayında verilmesi beklenen 4’üncü dilimin de yine 183 milyon Euro olacağı bilgisini paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 03:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474