banner564

Mari’ye helikoper üssü

Güney Kıbrıs ile ABD arasında imzalanan ‘Stratejik İşbirliği’ anlaşmasının içeriği açıklandı

Mari’ye helikoper üssü
banner598

    ABD ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan stratejik işbirliği anlaşmasına göre, Mari’de (Tatlısu) deniz üssünün yanı sıra bir de Helikopter üssü kurulacak. ABD yapımı “Chinook” tipi helikopterlerinin Eylül ayına kadar adaya getirilmesi ve 1 Ekim törenlerinde sergilenmesi hedefleniyor. Silah ambargosunun tamamen kalkmasıyla birlikte Almanya’dan da 6 tane savaş uçağı gelecek.

      ABD’nin bu tür bir ilişkiyi, 13’ü AB ülkesi olan 30 ülkeyle kurduğunu belirtilirken, iki ülke arasında özel kuvvetlerin ortak tatbikatlar gerçekleştirmesini öngören bir anlaşmanın Eylül ayında imzalanmasının beklendiği, bu çerçevede büyük bir tatbikat yapılmasına dair hazırlıkların da başladığı haber verildi.
   Anlaşmanın içeriğini açıklayan Politis gazetesi; ABD tarafından Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasının da gündemde olduğunu ve Rum hükümetinin, ABD'nin her yıl gerçekleştirdiği değerlendirmenin, üç yılda bire düşürülmesini sağlamayı hedeflediğini belirtti. Gazete, “elde ettiği bilgilere göre Rum ordusu için bireysel silah satın alımına dair bir anlaşmanın hali hazırda bir ABD şirketiyle imzalandığını” da vurguladı.

Silahlar 2025’te gelecek

   Söz konusu silahların 2025 yılı içerisinde RMMO tarafından teslim alınacağını aktaran gazete, Rum hükümetinin, “ihtiyaç duyduğu diğer silahların listesini (tanklar vs.) ABD hükümetine sunduğunu ancak yetkili bir kaynağın gazeteye; Güney Kıbrıs’ın henüz ABD’den ücretsiz silah alacak kategoride olmadığı bilgisini aktardığını yazdı.
   Gazete ayrıca, Güney Kıbrıs’ın Baf Askeri Havaalanında konuşlandırılacak altı adet “airforce” tipi Alman askeri uçağını yıl sonuna kadar almasının da beklendiğini vurguladı.
   Gazete haberinin devamında, söz konusu anlaşmayla “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportuna vizenin de  kaldırılmasının öngörüldüğünü, bu uygulamayla “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportu sahiplerine ABD’ye iş ve turizm seyahati çerçevesinde 90 günlük seyahat süresi için vize uygulanmayacağını belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Hadi gözümüz aydın! Hamdolsun ki Recebin İHA ve SİHA ları var!

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

2 gotu boklu helikopterden altina doldurduysan size dogru soz degil odlek tavuk diyebiliriz siha iha ne ki daha bizde 1 gunde tum kibtisi ve yunanistani cehenneme cevirecek silahlar var mr odlek yalan soz ha ha ha silah gelmesi iyi olur bir savasta ganimet artar

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Odlek tavuk odlek tavuk ha ha ha

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Sayın KKTC diş işleri BAKANIMIZ ABD’ye Haddini Bildirmeyecek mi Yani ?

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473