banner564

Liderlerin 50.yıl çıkarması

Erdoğan 20 Temmuz’u kutlamaya, Mitsotakis de kınamaya geliyor

Liderlerin 50.yıl çıkarması
banner598

   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Temmuz’da Barış Harekatı’nın 50.Yıl kutlamaları için Kuzey Kıbrıs’a geleceği yönündeki haberlerin ardından, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in de harekatı kınayan etkinliklere destek vermek amacıyla Güney Kıbrıs’a gideceği açıklandı.

   Rum basınına göre; Miçotakis’in bu kararı, Rum lideri Nikos Hristodulidis’le gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrasında aldı. Rum kaynaklarına göre; 1974 sonrasında ilk kez bir Yunan Başbakanı 20 Temmuz’u kınama etkinliklerine katılmış olacak. Aynı kaynaklar, bu ziyaretin, uluslararası alanda verilen mücadelede kendilerine destek olacağını iddia etti.
  Fileleftheros gazetesi “Miçotakis ve Erdoğan Kıbrıs’ta – İşgalin Yarım Asır Sonraki Yıl Dönümü İçin Geliyorlar” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın kınanması etkinliklerine katılmak üzere Güney Kıbrıs’a gideceğini yazdı.
  Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in Miçotakis’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve bu görüşmede anti işgal etkinliklerine katılması yönünde Miçotakis’i davet ettiğini belirtirken ilk kez bir Yunan Başbakanın Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek bir anti işgal etkinliğine katılacağını vurguladı.
   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 20 Temmuz’da KKTC’de düzenlenecek kutlama etkinliklerine katılacağını, böylece ilk kez Türkiye Cumhurbaşkanı ile Yunanistan Başbakanı’nın aynı anda adada olacaklarını ifade eden gazete, Miçotakis’in 20 Temmuz akşamı gerçekleştirilecek etkinliğin konuğu olacağını ifade etti.

NATO zirvesinde görüşecekler

   Gazete haberinin devamında, Erdoğan ve Miçotakis’in Kıbrıs’taki etkinliklere katılmalarının 10 gün öncesinde ABD’nin Washington kentinde düzenlenecek olan NATO liderler zirvesine görüşeceklerini de yazdı.
Habere göre Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde, iki liderin geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara’da yaptıkları görüşme sonrasında yaşanan gelişmeler ele alınacak.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 hafta Önce

Türkiye ve Yunanistan Başkanları Ayni Anda Kıbrıs’ı ziyarete geliyor ! Başkanların Biri Turizm Patlaması yaşayan Gelişmiş Ekonomisi ile Tertemiz bir Avrupa Ülkesi Güney Kıbrıs’a ‘ Başkanların Diğeri ise Ekonomisi Batmış pislikten ve Pahalılıktan girilemeyen ancak Bayramdan Bayrama Turizm yapabilen ve Yönetilemeyen KKRCyi ziyaret Edecektir !

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 hafta Önce

Maalesef Dünya milletleri dürüst değil. Hepsi taraf. Olaya göre değil özneye göre taraf oluyor ve oy kullanıyorlar. 1. Barış harekâtı Yunan cuntasının Kıbrıs'ı ilhak girişimini önlemek ve Kıbrıs Türkünü kurtarmak için yapıldı. Bunu sulandıran, bulandıran reddeden şerefsiz yalançı ve alçaktır.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474