banner564

Komite görüşecek

Rum halkının yüzde 68,8’i askerlik süresinin kısalmasını istiyor

Komite görüşecek
banner598

Güney Kıbrıs’ta askerlik süresinin tedricen ve profesyonel askerlerle bağlantılı olarak kısaltılacağı belirtiliyor.

   Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) daha çağdaş ve daha esnek bir ordu haline gelmesi hedefiyle birliklerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili inceleme tamamlandı.
   Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, RMMO Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis ve RMMO’nun diğer kurmaylarının önümüzdeki Perşembe günü itibarıyla inceleme hakkında Rum Meclisi Savunma Komitesi’ne detaylı bilgi vereceği bildirildi.
   Fileleftheros Gazetesi’ne göre,  RMMO’nun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili incelemede, özellikle askerlik süresinin kısaltılması önerisinin ilgi çekmesi bekleniyor.
   İncelemede RMMO’ya, özellikle birliklerin güvenliğiyle ilgili belirli görevler verilecek profesyonel asker alımıyla ilgili bir madde bulunduğunu kaydeden gazete, bu madde için ana şartın, askerlik süresinin kısaltılması olduğunu yazdı.
   Habere göre, Rum Savunma Bakanlığı’ndaki hakim görüş, profesyonel asker alımı yapılmasının mümkün olduğu, askerlik süresinin tedricen ve profesyonel askerlerle bağlantılı kısaltılacağı yönünde. Yani askerlik süresinin tedricen kısaltılmaya başlanabilmesi için profesyonel asker alımına başlanmış olması zaruri görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474