banner564

Hükümet krizde

Papadopulos, başkan yardımcılıklarını kaybetti ama DİKO Yürütme Kurulu’nda çoğunluğu elde etti

Hükümet krizde
banner598

   Güney Kıbrıs’ta ortak açıklamaya karşı çıkan hükümet ortağı Demokratik Partin’nin (DİKO) hafta içinde hükümetten çekilmeyi ele almasının beklendiği, ancak bu durumun parti içinde bölünmeye de yol açabileceği belirtildi.
    Rum basınına göre, pazar günü gerçekleştirilen parti yönetim organları seçimlerinde, partinin yönetim piramidindeki önemli görev yerlerini eski başkan Marios Karoyan’ın adamlarına kaptıran DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, parti yürütme kurulunda çoğunluğu elde etmeyi başardı.
   Alithia Gazetesi, Nikolas’ın Yürütme Kurulu’nda kontrolü sağladığını belirterek, pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde yürütme kurulunun seçimle belirlenmesi gereken üyeleri için yapılan oy verme işleminin önceki gün tamamlandığını, seçimin “Papadopulos’un zaferiyle sonuçlandığını” kaydetti.

   Parti başkan vekili ve başkan yardımcısı mevkilerini Karoyan’ı destekleyen Markos Kiprianu ve Hristos Patsalidis gibi isimlere kaptıran Papadopulos,15 üyeli yürütme kurulunda 12 üyeliği almayı başardı.

 

Toplantı çağrısı yapacak


   Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ortak açıklamaya imza koymasına karşı olan ve dolaylı yoldan hükümetten ayrılmakla tehdit eden Papadopulos’un, partinin kontrolünü ele geçirerek seçimlerden güçlenerek çıktığını vurguladı.
   Gazete, Papadopulos’un DİKO’nun hükümette kalıp kalmaması konusunu ele almak amacıyla yürütme kurulu ve parti yönetim organlarını toplantıya çağırmasının beklendiğini, parti içerisinde hükümetten ayrılmaya karşı olan yoğun bir cephenin bulunduğu göz önüne alındığında bu yöndeki bir kararın partinin bölünmesine bile yol açabileceği yorumunda bulundu.
  Simerini ise, 120 üyeli merkez komitesi seçiminin oy sayımının önceki akşam saatlerine kadar sürdüğünü, ilk sonuçlara göre 74 üyenin Papadopulos cephesinden seçildiğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474