banner564

Gizliliği koruyamadı

Güneyde cep telefonlarını dinleyen KİP’in Başkanı Pendaras istifa etmek zorunda kaldı

Gizliliği koruyamadı
banner598
  Güney Kıbrıs’ta cep telefonlarını dinlemek için pahalı bir sistem satın alan ve bunun deşifre edilmesini önleyemeyen Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) Başkanı Andreas Pendaras, görevinden istifa etti.
  Alithia Gazetesi, Pendaras’ın da Anastasiadis’e istifasını sunduğunu kaydeden gazete, istifanın kabul edildiğini belirtti.
  Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Pendaras’ın yaptığı “kayda değer işlere” işaret ederek, istifasının KİP’in bilgi toplama amacıyla satın aldığı yazılım sisteminin açığa çıkmasıyla alakalı olduğundan söz etti.
  Hristodulidis, Anastasiadis’in istifa konusunda Rum siyasi parti liderlerine bilgi verdiğini ve konunun parti liderleri toplantısında görüşüleceğini belirtti. 
Rum Sağlık Bakanı Filippos Pashalis de istifa etti.
 Bu arada Sağlık Bakanı Patsalis’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e gönderdiği istifa mektubunda kişisel sebeplere atıfta bulunduğunu bildirildi.
  Gazete haberinde Genel Sağlık Sistemi’nde sürekli erteleme ve değişiklikler yapılmasının Pashalis’te hayal kırıklığı yarattığına da işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473