banner564

Geri adım atmıyor

Papadopulos, Anastasiadis ile uzlaşma umudunun kalmadığını açıkladı

Geri adım atmıyor
banner598

   DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin, hükümetten çekilmelerinin sebebi değil de, DİKO’nun Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile çatışmasına yol açan neden olduğunu söyledi.
   Fileleftheros Gazetesi’nde yer alan demecinde, DİKO ile kopma noktasına gelinmesinin sorumluluğunu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e atan Papadopulos, Anastasiadis’in kolektif bir şekilde hareket etmediği gibi, hükümetteki ortağının çağrılarına kulak vermediğini de savundu.
   Anastasiadis ile artık herhangi bir uzlaşı meselesi veya tartışma olanağı bulunmadığını dile getiren Papadopulos, Anastasiadis’in “bu anlaşmayı (ortak açıklama) olağanüstü bir başarı olarak addetme konusundaki ısrarının, herhangi bir tartışma olanağı bırakmadığını savundu.
   Papadopulos, bu felsefenin, ne yazık ki Anastasiadis’in DİKO ile seçimlerde yaptığı anlaşmadan farklı olduğunu da söyledi.
Gazete, Papadopulos’un DİKO’nun hükümetten çekilmesiyle ilgili nihai karar konusunda, “kartlarını kapalı tuttuğu” yorumunu da yaptı.

Kiprianu farklı görüşte

   Alithia gazetesi ise haberinde, kısa zaman önce DİKO Başkan vekilliğine seçilen, Rum Dışişleri eski bakanlarından Markos Kiprianu’nun, karar vermezden önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşmeleri gerektiği düşüncesinde olduğunu yazdı.

   Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un aksine, DİKO’nun hükümetten ayrılmaya veya hükümette kalmaya karar vermesinden önce, Anastasiadis ile fikir teatisinde bulunulması gerektiğini söyledi.
  Kararların ve partinin politikasının, görüşlerin bileşimi içerisinden çıkması gerektiğini dile getiren Kiprianu, DİKO’nun bugün sergilediği görüntünün, partiyi güvenilmez kıldığını belirtti.
   Problemlerinin ortak açıklama belgesi olduğunu da dile getiren Kiprianu, müzakerelere ortak açıklama olmadan gitmelerinin daha iyi olacağını savundu.


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474