banner564

Faturalara 100 milyon ilave

İsrail-Güney Kıbrıs-Girit denizaltı elektrik projesinde maliyetin yüzde 63’ünü Rum tüketiciler ödeyecek

Faturalara 100 milyon ilave
banner598

 Rum Enerji Düzenleme Kurumu (RAEK) İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan arasında deniz altı elektrik kablosu döşenmesi projesinde Rum tüketicilerin, hükümet projeye katılsın yada katılmasın, proje bedelinin yüzde 63’ünü ödemek zorunda kalacaklarını Rum hükümetine bildirdi.
  Fileleftheros gazetesi: “Öyle yada Böyle Kabloyu Ödeyeceğiz” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Enerji Düzenleme Kurumu’nun (RAEK) İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan arasında deniz altından elektrik kablosu döşenmesi projesi hakkında Rum Meclisi’ne bilgi verdiğini yazdı.
   Habere göre RAEK yaptığı bilgilendirmede, Yunan Enerji Düzenleme Kurumu’yla yapılan ve AB tüzükleri temelinde imzalanan anlaşma uyarınca, deniz altından elektrik kablosu döşenmesi projesi olan “Great Sea Interconnector” projesine Rum hükümeti tarafından ödenek verilerek katılım sağlanmaması durumunda dahi Rum tüketicilerin yüzde 63’lük kısmını ödemek zorunda kalacaklarını dile getirdi.
   Proje üstlenicisi ADMİE şirketinin, proje bedelinin 657 milyon euroluk kısmını “AB’yi Bağlamak” isimli fondan karşıladığını, eksik kalan 100 milyon euronun ise Rum yönetimi tarafından ödenmesi gerektiğini belirten PAEK, bu bedelin ödenmemesi durumunda ise, bedel karşılığının yüzde 63’ünün Rum tüketicilerden alınması veya Rum hükümetinin dava edilmesi ihtimalleriyle karşı karşıya kalınacağını vurguladı.
   Haberde, projenin 2029 yılı sonunda faaliyete geçmesinin öngörüldüğü de ifade edildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Kimsenin bir halt yaptigi yok savas kapida zamaninda Turkiyeden hat cekelim dendiginde niye karsi ciktin abli efendilerin kizar diye mi birakin provokasyonu muhipyan sayin mangal kozu palikaryadan elektrik almayi dusleyecegine aklina Turkiyeden kablo cekmek ruzgar gunes enerjisi gelmiyor mu aklin nerede diyecegiz ama vermeyince mabud

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Eeer palikarya ab uk kazigi acitmiyor da aksa kazigi mi acitiyor

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Avrupa Ülkesi Güney Kıbrıs her zaman olduğu gibi ‘ Yapıyor Afrika Ülkesi KKTC ise Her zaman olduğu gibi sadece Bakıyor ! Çağ dışı Tekleyen Filtresiz Teknecik ile ise KKTCyi zehirlemeye devam ediliyor !!

Öz
Öz - 2 ay Önce

Fatura belki onlara çıkar ama, elektriği bize satıp parasını bize ödetirler.Hep kirli yakıt kullanan Aksa’nın kazığını yiyecek değiliz ya!

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473