banner564

Bölünmeye yer yok

AP Başkanı Metsola, Kıbrıs için ‘Avrupai çözüm’ önerdi

Bölünmeye yer yok
banner598

  Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Kıbrıs sorununun Avrupai şekilde çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.
   Fileleftheros gazetesi; Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın, Strazburg’taki oturumunda “Kıbrıs’ın işgalinin 50’inci yılını” kınayan açıklamasına yer verdi. Metsola, 1974 yılı sonuçlarının bugün hâlâ hissedildiğini belirterek Avrupa’da bölünmelere yer olmadığını savundu.
  AB üyesi bir ülkenin zorunlu bölünmesinin, Kıbrıs’ın değil Avrupa’nın meselesi olduğunu söyleyen Metsola, buna Avrupai bir şekilde yanıt verilmesinin gerektiğini ifade etti.
  Metsola, “Kıbrıs’ın, AB’nin unutulmuş köşesi olmadığını belirterek Avrupa Birliği’nin kıtanın acı dolu tarihinden esinlenerek şekillendiğini belirtti.
  Bu trajik yıldönümünde Avrupa Parlamentosu’nun mesajının, bakışların Güney Kıbrıs’ın üzerinden çekilmeyeceği yönünde olduğunu belirten Metsola, “biz biriz, Kıbrıs’ın sorunları bizim de sorunlarımızdır, Avrupa; Kıbrıs bölünmüş kaldığı sürece, bütün kalamayacaktır” ifadesini kullandı.

Rum AP üyeleri

   Fileleftheros gazetesi haberin devamında Rum AP üyelerinin de oturumda söz aldığını yazdı.
Habere göre Avrupa Halk Partisi adına konuşan DİSİ AP üyesi Lukas Furlas, Kıbrıs ile ilgili açıklamasından dolayı Metsola’ya teşekkür ederken bunun; kendilerinin unutulmadığını gösterdiğini belirtti.
   Sol grubu adına konuşan AKEL AP üyesi Yeorgios Yeorgiu, “Kıbrıs halkına olan çifte suçtan bu yana 50 yılın geçtiğini” belirtti.
   Sosyal Demokratlar adına konuşan DİKO AP üyesi Kostas Mavridis, Kıbrıs sorunun Avrupai bir sorun olduğunu, “yasa dışı işgalin ve istilanın” bu yıl 50’inci yılını tamamlayacağını belirtti ve insan hakları ihlallerinden, kayıplar ve binlerce göçmenden de bahsetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
TRNC
TRNC - 2 ay Önce

TRNC forever.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

AB Toprağı KKTCyi tanıtmak için Yıllardır Kaynak Zaman ve Olmayan Paraları harcayarak AN Toprağı KKTCyi Dinyaya tanıtmak Peşinde halen Halen Koşuyoruz ! Vayyy Beee !!

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Emperyalist fasist irkci avrupanin ne oldugunu filistin ukrayna bosna hersek karabag vs de gorduk karnimiz tok abd usakliginda baltik karadeniz akdeniz vs de rusya cin turkiye vs yi cendereye alip solugunu kesme stratejisi cok beklersiniz cok TC abye tam uye olmadan rusya cin ve irana adsm gibi davranmadan dislayarak kendinize sinirlari cizilmis ama somuruye devam kafasinda bir kale insa edemezsiniz artik paylasmayi ve dunyanin geri kalaninin sizle esit oldugunu ogreneceksiniz

Ck
Ck - 2 ay Önce

United Cyprus ...

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473