banner564

‘Ben de gidiyorum’

Onur derecesiyle üniversiteden mezun olan Rum gencinin konuşması güneyde şok etkisi yarattı

‘Ben de gidiyorum’
banner598

  Kıbrıs Üniversitesi’nden onur derecesiyle mezun olan Lambros Dionisiu adlı gencin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma büyük yankı uyandırdı.

   Alithia gazetesi, Lambros Dionisiu’nun konuşmasının çeşitli reaksiyona ve binlerce yoruma neden olduğunu yazdı.
   Dionisiu’nun yaptığı açıklamaların, yıllardır ülkede dile getirilen “en iyi beyinlerin daha iyi bir gelecek için yurt dışına gittiğine” dair söylemleri teyit eder nitelikte olduğunu yazan gazete, Dionisiu’nun konuşmasında gerek kendisinin gerekse diğer gençlerin daha iyi bir gelecek için yurt dışına gitmesine neden olan ülkedeki değersizliği de ortaya koyduğunu belirtti.
   Habere göre Dionisiu, Meclis Başkanı ve üniversite rektörü önünde yaptığı konuşmada, “Özür dilerim, bu akşam farklı bir konuşma hazırlamıştım ancak bugün prova yaparken bugün burada söyleyeceklerimin gerçeklikle alakası olmadığını fark ettim. Korkunç bir hayal kırıklığına ve umutsuzluğa kapıldım” şeklinde ifadeler kullandı.
  Dionisiu konuşmasının devamında, "Maalesef çöküş içinde olan bir toplumda yaşıyoruz" diyerek kurumların çöktüğünü, skandalların ardı ardına yaşandığı, hiç kimsenin ceza almadığı, hiçbir şeyin değişmediği, açık yaralarla bölünmüş bir ülkede yaşadıklarını söyledi.
Tüm bunların insanları yurt dışına sürüklediğini ifade eden Dionisiu, bu insanlar arasında kendisinin de bulunduğunu söyleyerek “Dönüp dönmeyeceğimi, ne zaman döneceğimi bilmeden ben de gidiyorum” ifadesini kullandı.
   Dionisiu, “Eğer Kıbrıs’ta kalırsam, bir an gelecek ve birileri bilgi, deneyimleri ve becerileriyle değil, partisel kimliği ve aile bağlantıları nedeniyle daha iyi olduğu kabul edilecek. Gidiyorum çünkü bu ülke, hayal kırıklığına uğratmayı ve gençlerin kanatlarını kırmayı başarıyor” şeklinde de konuştu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 hafta Önce

Almış olduğu sağlam Eğitim ve Eğitimin Bedeli Elindeki Gerçek Diploma ile Rum Genci Lambros Herhangi bir Avrupa Ülkesine gidip de Üst düzey bir İş bulabilir , “ Peki KKTC nin dökülen Eğitim Sistemi Sahte ve Geçersiz Diplomaları ile Gençlerimiz Hangi Avrupa Ülkesinde Üstdüzey bir İş sahibi olabileceklerdirler acaba ??

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 hafta Önce

Ah bir de KaKaTC de olsaydın, bu söylediklerinin ve fazlasının hatta topunu kitabı hatta ansiklopedisi bu siktiğimin tarafta yazılır.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 hafta Önce

Almış olduğu sağlam Eğitim ve Eğitimin Bedeli Elindeki Gerçek Diploma ile Rum Genci Lambros Herhangi bir Avrupa Ülkesine gidip de Üst düzey bir İş bulabilir , “ Peki KKTC nin dökülen Eğitim Sistemi Sahte ve Geçersiz Diplomaları ile Gençlerimiz Hangi Avrupa Ülkesinde Üstdüzey bir İş sahibi olabileceklerdirler acaba ??

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

De sittir git arkadas avuc ici kadar adada ister kuzey ister guney zaten istuhdam kisitli mecbursunuz disarida calismaya ha mr hasanaki ha mr yalan dolan soz onu bunu sikmeye calismak yerine annan planini reddeden rumu ac kopekleri abye tam uye yapan sikindirik balkan baltik uyelerini abye tam uye yapan sikik ukrayna ve gurcustani tam uye yapmaya calisan sinirlarini cizdikleri karadeniz akdeniz dogu akdeniz ve egede rusya turkiye pasfikte cini kusatmaya calisan orospu cocuklarini/ bosna hersekte sirp karabagda ermeni katliamlarina canak tutan libyaya cokmek icin kaddafiyi katleden darbelere karsiyiz deyip misir tunus darbelerini destekleyen irak suriye de numaradan arap bahari ayagi ceken filistinin anasinu belleyen bm dedigin 5 li cete irkci fasist ab emperyalist uk ye sesini cikart kicin yiyorsa onlari sik iyice balatalari yaktin ne cekmeye basladin

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 hafta Önce

Bak AK trol, şu "irak suriye de numaradan arap bahari ayagi çeken filistinin anasinu belleyen bm dedigin 5 li cete" ifadelerin senin cehaletini ve sana ezberletilurken konuları idrak edemediğinin göstergesi. ABD Suriyede de en başta Tayip Erdogan ve Suudi Salmanları kullandı. Filistin konusunsa da 5 li çete YOK. Hatta BM, ABD ve köpekleri hariç çok dürüst ve cesur. GUTTERES de takdire şayan. Muhterem bir sahsiyet.

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Bak yalansoz pinokyo gotun yemiyor sahiplerine agzini acmaya havlayip duruyorsun bak 1 aya kadar senin gibi sahiplileri(ingiliz /palikarya)toplayip itlaf edecekler got yok sende got soroscu

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474