banner564

Bedava yaşam!

Pile’deki Kıbrıslı Türklerin sadece elektriği değil, suyu da bedava kullandığı, çöp parası ödemediği bildirildi

Bedava yaşam!
banner598
   Pile’de Kıbrıslı Türklerin, bedava elektriğin yanı sıra bedava su ve çöp toplama hizmetleri aldığı, Kıbrıslı Rumlarınsa böyle bir muamele görmediği ileri sürüldü.
   Fileleftheros Gazetesi, Kıbrıs Rum verilerinin, Pile’de Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamanın pahalı olduğunu gösterdiğini savundu.
   400 Kıbrıslı Türk hane halkının herhangi bir bedel ödemeden birçok nimetten yararlandığını öne süren gazete, Rum Elektrik Kurumu’nun (AİK) bedava elektrik verdiğini ve Kıbrıslı Rumların, Rum Hükümetiyle birlikte çöp (toplama) ve diğer vergilerini ödediğini iddia etti.
   Gazete, Pile’nin Kıbrıs Türk haneleri suyun da bedava olduğunu, çünkü her yıl yapılan tüketimi Rum Yönetimi’nin ödediğini ileri sürdü.
   Karma köy Pile’nin (Rum) İhtiyar Heyeti kaynaklarına göre, 2013 yılında Kıbrıslı Rumların ellerini ceplerinin derinlerine atarak, Kıbrıslı Türk komşularının 2012 yılı çöpleri için 100 milyon Euro ödediğini iddia eden gazete, bunun nedenininse Rum Hükümeti’nin İhtiyar Heyetine Kıbrıs Türk hanelerinden çöplerin toplanması maliyetini karşılamak için verdiği ödenekte yüzde 50 kesinti yapması olduğunu belirtti.
   Gazete yine kaynaklara göre, aynı durumun, devlet ödeneğinin azaltılmış olduğu 2013 mali yılı için de uygulanıp uygulanmayacağının bilinmediğini kaydetti.
Haberde ayrıca “Pergama” (Beyarmudu) köyünde ise AİK bedava elektrik vermesine karşın Beyarmudu Kıbrıs Türk sakinlerinin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na ödeme yaptığı iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 05:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473