banner564

Bedava hizmet geri geliyor

Sağlık karnesindeki kısıtlamalar, toplumun bazı kesimlerinde mağduriyete yol açınca yeniden düzenleniyor

Bedava hizmet geri geliyor
banner598

   Güney Kıbrıs’ta ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl uygulamaya konulan ve Rum hükümetine üç yıl sigorta yatırımı olmayanların bedava sağlık hizmeti almaları imkanını ortadan kaldıran yasa, toplumun bazı kesimlerinde mağduriyete yolaçtı. Bu nedenle, Rum Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu yasada değişiklik yapmaya hazırlandığı bildirildi.
   Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum hükümetinin, özellikle KKTC’de ikamet eden Kıbrıslı Türkler gibi, gelirlerini kontrol edemediği kişileri bedava sağlık hizmeti dışında bırakmak için geçen

yıl geçirdiği yasanın, Güney Kıbrıs’ta, özellikle hastalığı nedeniyle çalışmaları mümkün olmayan bazı kesimlerle öğrenciler arasında mağduriyet yarattığını belirtti.

   Rum Sosyal Sigortalar Dairesi’ne, çalışamadıkları için 3 yıl yatırımı bulunmayan, psikolojik hastalıklara sahip kişiler, hayatlarında hiç çalışmamış yaşlı kadınlar, askerlik görevini yapan gençler (iki yıl yatırım sayılıyor) ve ağır hastalığı bulunduğu için hiç çalışamamış kişiler gibi bazı kesimlerin mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

   Bu duruma ilişkin şikayetler ve tespitler üzerine Rum Sağlık Bakanlığı söz konusu yasada bazı düzenlemeler yaparak, mağduriyetleri kaldırmayı hedefliyor.  Sağlık Bakanı’nın bedava sağlık karnesi verme hakkının yürürlüğe gireceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473