Gözde Korman, Hukuk Fakültesi mezunu; çalışkan ve başarılı genç bir işkadını… Cesaretle yola çıkıp, kişiye özel hediye tasarımları yaptığı Cyprus Atelier Mis’i kurarak bambaşka bir sektörde zevkle üretim yapıyor.
Genç Vizyon’a konuk olan Gözde Korman “Halimden memnunum” diyerek, çalışmaları hakkında Diyalog okurlarına bilgi verdi.
Soru: Öncelikle “Cyprus Atelier Mis” den bahseder misiniz?
Yanıt: ‘Cyprus Atelier Mis’; 3 yıl önce tamamen hobi amaçlı başladığım, sonrasında gerekli eğitimleri tamamlayarak 6 ay içerisinde profesyonel olarak Muhtar Yusuf Galeria’da hizmet verdiğim el emeği göz nuru ürünlerin üretilip satışa sunulduğu bir tasarım atölyesidir.
Soru: Ürün yelpazeniz nedir? Biraz detay verir misiniz?
Yanıt: Ürün yelpazemiz aslında çok geniş. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak da sürekli yenilenerek genişleyen bir yelpaze. Doğal Sabun, Kokulu Taş, Porselen tasarımı ve kişiye özel hediye sepetleri bunlardan bazıları.
Soru: Daha çok hangi organizasyonlara hizmet veriyorsunuz?
Yanıt: Doğum günü, nişan, düğün ve tüm özel günlerde organizasyon hizmeti vermeye çalışıyorum ama tabi ki önceliğim üretim. Üretimden vakit kalırsa organizasyon işi alıyorum.
Soru: Üretim aşaması ortalama ne kadar zaman alıyor?
Yanıt: Atölyemizin yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 3 iş günü içerisinde teslim edebiliyorum.
Soru: Sadece toplu siparişler mi yoksa kişisel siparişler de alıyor musunuz?
Yanıt: Her iki siparişi de alıyorum belirli bir minimum adet kota zorunluluğumuz yok ama doğru söylemek gerekirse kurumsal müşterilerim arttıkça kişisel siparişleri eskisi kadar alamıyorum. Yine de elimden geldiği kadar müşteriyi kırmamak adına aldığım siparişler de oluyor.
El emeği ürünlere büyük ilgi var
Soru: Bu sektörde rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yanıt: Rekabete ben şu şekilde bakıyorum sadece benimle aynı işi yapıyor olması yeterli değil benim için. Aynı kulvarda da olmamız lazım. Ben bu işi eğitimli ve faturalı olarak yapıyorum. Genelde şu an bu işi yapan kişiler internetten 2-3 video izleyerek gerekli eğitim ve donanıma sahip olmayan, sosyal medyada sayfa açmanın bir iş kurmak için yeterli olduğunu düşünen kişiler. Dolayısıyla da gerekli eğitimi alıp üretim yapan kişilerin ürünleri ile onların ürettikleri arasında ciddi farklar oluyor.
Hatta şöyle söylemeliyim ki sayelerinde yaptığımız işin farkı ve değeri de anlaşılıyor. Artık insanlarımız daha bilinçli, iyi ürünü ve kötü ürünü ayırt edebiliyorlar.
El emeği ürünlere de ciddi rağbet var. Halimden memnunum kısaca.
Soru: Ülkemizde genel olarak iş yapılabilirlik ortamını nasıl değerlendirirsiniz?
Yanıt: Biraz önce bahsettiğim konu üzerinden gidecek olursak bizim gibi işini yasal yollardan yapmaya çalışan kişilerin karşısında bu tarz gayri yasal yollardan iş yapan kişilerin denetim yetersizliği moral ve motivasyonumuzu tabi ki etkiliyor. Sonuçta ödediğimiz ciddi oranda bir vergi olduğu gibi birde TL kazanıp giderlerimizin çoğu döviz üzerinden olunca haliyle iş yapılabilirlik alanımız kısıtlanıyor.Kadıköy de bulunan için tıklayınız.
Soru: Promosyon ürünlerinin kurumlar için önemini nasıl tanımlarsınız?
Yanıt: Promosyon bir firmanın prestijine ciddi anlamda katkı sağlayan unsurlardan biri bence. Müşterilerine verdikleri önem ve değeri somut olarak gösterebilmelerine de yardımcı.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:34