Ufuk ÇAĞA
Başkent Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik Bölgesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Dört İşlem Kids Eğitm Merkezi, dünyada uygulanan en yeni eğitim teknikleri ile çocukları geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Dört İşlem Kids Eğitim Merkezinde 2 – 5 yaş çocuklara tam gün, 6 – 10 yaş çocuklara ise öğleden sonra etüt eğitimleri veriliyor. Burada Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği eğitim programları eksiksiz olarak veriliyor. Ancak bu eğitim programları yanında çocuklarla birçok faaliyet yapılarak, görerek, yaparak ve dokunarak öğretim de veriliyor. Kısacası bu okulumuzda çocuklara yaşam felsefesi öğretiliyor. Okula devam eden miniklerin daha sosyal, daha paylaşımcı, kendilerine güveni tam, araştıran, doğruları deneyerek bulan, saygılı ve topluma ve kendilerine faydalı bireyler olarak yetişmeleri konusunda her türlü eğitim veriliyor.
Her türlü donanım var
Tüm dünyada çok büyük önem verilen çocuk eğitimi konusunda tüm gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip eden Dört İşlem Kids Eğitim Merkezi, daha iyi eğitim için her türlü yeniliği inceleyerek burada da uygulamaya koyuyor. Okulun fiziki yapısı, sınıfları, oyun alanaları ideal eğitim için çok uygun. Miniklerin eğitimleri için kullanılan tüm araç ve gereçler her yaş grubu için ayrı ayrı ve özenle seçilerek kullanıma sunulmuş durumda. Kısacası mutlu ve başarılı çocukların yetiştirilebilmesi için okulda her türlü olanak mevcut. Tüm bu alt yapı materyalleri yanında tamamı konusunda eğitim almış, uzman eğitici kadrosu ile geleceğin ideal gençlerini yetiştirmek için Dört İşlem Kids Eğitim Merkezi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Doğa ve hayvan sevgisi yanında kültürel değerlerimiz de öğretiliyor
Okula devam eden miniklerin sıkılmadan, oyun oynayarak, yaparak öğrenmeleri için birçok faaliyet yapılıyor. Yapılan bu faaliyetlerle miniklere doğa, hayvan sevgisi yanında ülkemizin hem kültürel değerleri tanıtılıyor hem de eski geleneklerimiz öğretiliyor. Oldukça faal olan Dört Eğitim Kids Eğitim Merkezinde zaman zaman dış mekanlarda da eğitim yapılıyor. Sarayönü ve Büyük Han’da minklerle yapılan eğitimler buna örnek verilebilir. Yine at çiftliği ve hayvan barınaklarına yapılan gezilerle hayvan sevgisi, parklara yapılan geziler ve ağaç dikme faaliyetleri ile doğa sevgisi, okulda yapılan seramik çalışmaları, bez bebek ve diğer bez oyuncakların nasıl yapıldığının öğretilmesi, hellim ve zeytinyağının nasıl yapıldığının öğretilmesi ile de yerel kültürel değerlerimiz öğretiliyor. Ayrıca zaman zaman okula çağrılan Neriman Cahit gibi yazarlarla da sohbet etme imkanı bulan minikler, böylece ülkemizde pek de yaygın olmayan tekniklerle öğrenimlerine devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 06:24