banner564

“Çocukların hayalleri bizim ideallerimizdir”

Mavi Elma Eğitim Merkezi öğrencilerine, denizler kadar engin bilgi ve sevgi sunuyor

“Çocukların hayalleri  bizim ideallerimizdir”
banner598

Adını eğitimi ve öğretimi temsil eden elma ile denizin rengi olan maviden alan Mavi Elma Eğitim Merkezi öğrencilerine denizler kadar engin bilgi ve sevgi sunuyor. Geleceğin sağlıklı ve başarılı gençlerinin yetiştirilmesinde ilk adımların atıldığı bu okulumuzda her çocuk özel ilgi görüyor.

 

Okul binası, eğitim için ideal

Mavi Elma Eğitim Merkezi 1000 metre karelik bir alan üzerine kuruldu. Oldukça yeni bir binaya sahip olan eğitim merkezinde çocuklara 2011 yılından beridir eğitim veriliyor. Bu eğitim merkezinde 3 yaş çocuklar için 2 sınıf, 4 yaş çocuklar için 1 sınıf, 1 anasınıfı ve 1 de İngilizce sınıfı bulunuyor. Okulda tam donanımlı bir mutfak ve miniklerin yemek yedikleri pırıl pırıl bir de yemek odası çocukların hizmetine sunulmuş bulunuyor. Bunun yanında okulda açık ve kapalı oyun alanları ve beden eğitimi derslerinin yapıldığı çim alan da verilen hizmetin kalitesini artıran unsurlardan oluyor.

 

Hedef güvenilir ve sevgi dolu bir okul olmak

Okulun yöneticileri bu eğitim merkezini çocukların hizmetine sunmaya karar verdikleri zaman kendilerine hedef olarak, okulun güvenilir ve sevgi dolu olmasını belirlediklerini söylüyor. Okul yönetimi,  bizim için önemli olan çocukların sadece bilgiyi öğrenmeleri değil aynı zamanda sosyal, duygusal gelişimlerini desteklemek ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmektir şeklinde bilgiler veriyor. Bu sayede de çocukların yeni fikirler üreten, sorgulayan ve kendini bilen nesiller olarak yetiştirilmesine katkı sağlanıyor. Bu eğitim merkezi, çocukların her şeyin en iyisine sahip olması, en iyi eğitimi alması, en sağlıklı besini tüketmesi ve sevgi ile büyümesi hedeflerinden hiç bir zaman sapmayacakları konusunda oldukça iddialılar.

 

Çok yönlü eğitim veriliyor

Bu okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen müfredata uygun eğitimler veriliyor. Ancak bunun yanında çocukların gelişimine katkı yapacak olan birçok yardımcı kitap da eğitimde kullanılıyor. Bunun yanında çocukların görerek ve yaparak eğitimleri için çeşitli inceleme gezileri, ziyaretler de düzenleniyor. Yine okulda çocukların el becerilerinin geliştirilmesi için de birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Tüm bu eğitim faaliyetleri yanında okulda yapılan çeşitli özel günlerle miniklere sosyal konularda duyarlı olmaları da öğretiliyor. Yine bu okulda görev yapan çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanı, rehberlik ve psikolojik danışmanlar da okuldaki çocukların daha sağlıklı gelişebilmeleri için bire bir çalışmalar yapıyorlar.

 

Her şey çocuklara özel yapıldı

Çocukların eğitim gördüğü bina miniklerin güvenliği göz önüne alınarak yapıldı. Okuldaki duvar kağıtları kir, küf, pas, toz ve bakteri tutmayan özelliktedir. Yine okulda çocuklar için yapılan masa ve sandalyeler çocukların yaş gruplarına göre ve çocukların güvenlikleri göz önünde tutularak yapıldı. Yine sınıflarda çocukların eğitimleri için kullanılan oyuncak ve gereçler minklerin gelişim düzeylerine uygun olarak seçildi. Bu arada okulda bulunan mutfakta çocukların sağlıklı beslenebilmeleri için, özel diyetisyen tarafından hazırlanan menüleri çocukların hizmetine sunuyor. Okulda sabah kahvaltısı, meyve saati, öğle yemeği ve ikindi ara öğünü veriliyor. Hafta için 07.15 – 18.00 saatleri arasında hizmet veren Mavi Elma Eğitim Merkezi, Cumartesi günleri 07.15 – 13.00 saatleri arasında eğitimine devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474