banner564

Bin 257 öğrenci kep attı

DAÜ 2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi mezuniyet töreni yapıldı

Bin 257 öğrenci kep attı
banner598

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi mezuniyet töreni yapıldı.

Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alan mezuniyet töreninde, 33 ülkeden bin 257 öğrenci diploma aldı. Böylece üniversiteden mezun öğrenci sayısı 96 ülkeden olmak üzere 40 bini aştı.

Saygı duruşu ve Uluslar arası Koro eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, mezun öğrenciler adına konuşmalar yapıldı, sembolik ağaç dikimi gerçekleştirildi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif konuşma yaptılar.

Mezuniyet  töreni, diploma ve ödüllerin verilmesi ve Burcu Güneş konseri ile sona erdi.

 

Kaşif: Gelişmeleri en iyi bilenlerdenim

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif törende yaptığı konuşmada,  DAÜ’nün gösterdiği gelişmeyi en iyi bilenlerden biri olduğunu belirterek, küçücük bir okul olarak açılan DAÜ’nün yıllar içindeki gelişimiyle devasa bir üniversiteye dönüştüğünü kaydetti.

Kaşif, KKTC’nin yükseköğretim adası olmasının ilk adımının  DAÜ ile atıldığını ve bunu diğer üniversitelerin izlediğini kaydetti.

DAÜ’de 85 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Kaşif, “Kıbrıs adasında Türk varlığını kimse silemedi, silemez. KKTC Devleti’ni ve üniversitelerini; bu üniversitelerde 85 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğünü herkes bilmektedir” dedi.

Bakan Kaşif, ülkelerine dönecek öğrencilerden; KKTC’nin güzelliklerini, demokrasini, insan haklarına saygısını unutmamalarını isteyerek,  “Sizler, bizlerin eğitim elçilerimizsiniz. Sizlere de görevler düşüyor” dedi.

 

Öztoprak: 96 ülkenin gelişimine katkı yapıyoruz

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, DAÜ’nün kurulduğu 1979 yılından itibaren  her yıl daha da gelişerek büyüdüğünü belirtti.

Öztoprak, ”Bugün geldiğimiz noktada; uluslararası kimliğimiz, uluslararası standartlardaki eğitim modelimiz ve verdiğimiz DAÜ kültürü ile sadece kendi ülkemizin kalkınmasına değil, mezun ettiğimiz yabancı uyruklu öğrencilerimiz ile 96 ülkenin  kalkınması ve gelişmesine de katkı koyuyoruz” dedi.

Öztoprak, DAÜ’nün oluşturduğu çok kültürlü yapısı, uluslar arası standartlardaki eğitim modeli ve bilimsel çalışmalarıyla Akdeniz coğrafyasının önemli bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi.

Öztoprak,  öğrencileri,  uluslar arası standartlarda eğitimlerini tamamlamış, yeniliklere açık, özgüveni tam bireyler olarak ailelerine teslim ettiklerini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474