banner564

Misilleme yaptı

İsrail ordusu, İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı

Misilleme yaptı
banner598

İsrail ordusu, İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı.
 İran medyasına göre, Tahran ve Kerec şehrinde çok sayıda patlama meydana geldi.
 İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve orantılı karşılık verileceği bildirildi. Saldırının ardından İran'da durdurulan uçak seferleri yeniden başladı. 
Saldırı sırasında dört İran askerinin öldüğü açıklandı. 
Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.
İsrail ordusu İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı.
İsrail ordu sözcüsü, "İran'daki rejimin son dönemde İsrail'e yönelik saldırılarına cevap olarak askeri noktalar hedef alındı" ifadelerini kullandı.
Saldırının tamamlandığını duyuran İsrail ordusu, "İran'ın İsrail'e saldırıda kullandığı füzelerin üretildiği tesis ve karadan havaya füze savunma sistemleri vuruldu" ifadelerini kullandı. 
Gece saatlerinden itibaren üç dalga halinde saldırı oldu. İlk dalgada İran savunma sistemleri hedef alındı. Diğerlerinde ise füze-drone üretim tesis ve üsleri vuruldu. Saldırıya İran'ın hava savunma sistemleri karşılık verdi.
İran Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "İran Silahlı Kuvvetleri, Siyonist İsrail rejiminin saldırısı karşısında ülkenin hava sahasını korumaya çalışırken 2 askerini şehit verdi" ifadeleri kullanıldı. Ardından ölen asker sayısının 4'e çıktığı açıklandı.

Tahran'da peş peşe patlamalar
İran Hava Savunma Karargahı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in İranlı yetkililerin uyarılarına rağmen Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde askeri noktalara saldırı düzenlediği belirtildi.
Saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşı konulduğu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiği ve olayın boyutlarının incelendiği bildirildi.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi.
Haberde, sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edildi.
Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran'daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktardı.
İran Dışişleri Bakanlığı saldırının ardından, "Dışarıdan gelen saldırganca eylemlere karşı kendimizi savunma hakkımız ve yükümlülüğümüz var." açıklamasında bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473