banner564

Mal varlığı  200 milyon

‘Çiftlik Bank’ davasının sanığı Mehmet Aydın “Sistemi Kıbrıs'ta kurduğum şirket üzerinden yönettim” dedi

Mal varlığı  200 milyon
banner598

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın'ın verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

İfadesinde, "Çiftlik Bank" projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini savunan Aydın, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını ve zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını söyledi. Aydın, Türkiye'de kurulu "Çiftlik Bank" organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.

Adliyeye sevk edildi
Aydın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren işlemleri tamamlandı.
Polis minibüsüne bindirilerek Bayrampaşa Devlet Hastanesine götürülen Aydın, burada sağlık kontrolünden geçirildi.
Aydın, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesine götürüldü. 
Burada, polis eşliğinde Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na çıkarılan Aydın'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş tarafından ifadesi alındı.
Savcılık, yaklaşık 4 saat süren ifade alma işleminin ardın Aydın'ı tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Kıbrıs’ta şirket kurdum
Mehmet Aydın'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.
İfadesinde, "Çiftlik Bank" projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini savunan Aydın, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını ve zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını söyledi.
Bazı kişilerin para istemesi üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini anlatan Aydın, yurt dışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye'deki "Çiftlik Bank" işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü ifade etti.
Aydın, "Çiftlik Bank" sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini öne sürerek, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payının olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını iddia etti.
"Çiftlik Bank"ın mucidi ve kurucusu olduğunu söyleyen Aydın, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini savundu.

Mağduriyetleri karşılayabilirim
Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattığını iddia eden Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istedi.
Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığı yönünde haberler gördüğünü ifade eden Aydın, Türkiye'de kurulu "Çiftlik Bank" organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.
Mehmet Aydın, bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, bu kapsamda Brezilya'da teslim olduğunu anlattı.

Uzun süreli hapsi isteniyor
Hakkında, 102 mağdurun şikayetçi olması üzerine "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yeni bir soruşturma dosyası açılan Aydın'la ilgili devam eden davada ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "dolandırıcılık", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Kurulan şirket Gazimagusa serbest bölgede. Bir eski çalışana sormuştum. İsmi olan varlığı olmayan sadece bir pasta kutusu ve adresi olan şirketler niçin kuruluyor. Burada Dünya kadar çalışan vardır maaşlarını kim ödeyecek demişti.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Gazimagusada Adli Polis müdürü olarak 1995 yılında emekli olmuştum. Kurulduğu günden beri bu serbest bölgedeki yolsuzluklar hiç bitmedi. 1979 yılında Vahe Ohannes Köyliyan olayı ile başladı. Onda tahkikat memuru idim.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Emekli olmadan önce o meşhur ANNA A gemisinin davasında tahkikat memuru idim. Binlerce mermi ve silah. Ben emekli oldum. İki ay sonra yüksek i. Mahkemesinde neticelendi. Tahkikatım tamdı ve silahlar , gemi KKTC ye kaldı.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Ondan önce yine o çok meşhur kaçakçılık olayları olmuştu. Hasan Agi ve diğerleri. Yine olay serbest liman bölgesi. MEmekli olduktan sonra yıllarca devam etti. Sahte çalışma belgeleri ile askerlikten ayıranlar yine bu bölge şirketlerinde. Devam ediyor.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Orada kurulan libazma ve arpa dolum tesisi. İçine toprak karıştırıp satıyorlardı. Bir gemi mal gelir iki gemı mal satılırdı. Demir fabrikası hileli tartı ile yıllarca gümrüğü yanılttılar. Hileleri meydana çıkanlar bıraktı kaçtılar. Gelmiyorlar aranıyorlar.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Daha neler neler. Birçoğu şimdi aklıma geliyor. Ancak yazmış olsam roman oluyor. Genç nesiller bunları bilsinler.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık. Anlımızın akı ile emekliliğimizi yaşıyoruz. Ancak şunu belirtmek isterim ki Bir Anne A davasında ne polisin, ne devletin ne de GKK bir teşekkür belgesi vermemesine halen kırgınım. O teşekkürü birileri bana denizin ötesinden göndermiştir. Sonsuz teşekkürler.

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Tosuncuk serbest bölgede bir şirket kurmuş. Paraları bu şirketten aktarmış. TC ve KKTC görmemişse veya görüp de birşey yapmamışlarsa ne yapalım yani. Söz bu kadar.


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473