banner564

Londra zirvede

Fransa Avrupa'nın piyasa değeri en yüksek borsası ünvanını kaptırdı

Londra zirvede
banner598

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sürpriz erken seçim kararı, piyasaları da olumsuz etkiledi. Avrupa'nın piyasa değeri en büyük borsasına sahip olma unvanına sahip olan Paris yerini Londra'ya kaptırdı.
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un beklenmedik bir şekilde erken seçim seçim kararı ülkenin risk priminin de yükselmesine neden oldu ve Fransız bankacılık sektörünü olumsuz etkiledi.
Hisse senedi piyasasındaki son değer kayıplarıyla Fransız borsasındaki şirketlerin piyasa değeri 3,13 trilyon dolara geriledi. Böylece 3,18 trilyon dolar piyasa değerine sahip olan Londra borsası, 2 yıl önce Paris'e kaptırdığı Avrupa’nın en büyük hisse senedi borsası ünvanını geri aldı.
Macron'un, aşırı sağcıların 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden açık ara birinci çıkması üzerine aldığı erken seçim kararıyla Fransız şirketlerinin piyasa değerinde yaklaşık 258 milyar dolarlık düşüş yaşanmıştı.
Bu gelişmelerin ardından Fransız hisse senedi piyasasının göstergesi niteliğindeki CAC 40 endeksi, yüzde 6’dan fazla değer kaybı ile 2002’den bu yana en büyük haftalık kaybını yaşamıştı.
9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Fransa ayağında aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) yüzde 31,37'lik oyla ve açık ara farkla ilk sırayı almış, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473