banner564

Gidişat kötü

BM, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne müdahale edilmezse soykırım yaşanabileceği uyarısında bulundu

Gidişat kötü
banner598
 

Birleşmiş Milletler (BM), Orta Afrika Cumhuriyeti'ne müdahale edilmezse soykırım yaşanabileceği uyarısında bulundu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Operasyonlar Yöneticisi John Ging, BM Cenevre Ofisi'nde yaptığı basın toplantısında, ülkeye beş günlük bir ziyarette bulunduğunu ve savaşan gruplara ait unsurların ülkenin her yerinde rahatlıkla görülebildiğini anlattı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki krizin aslında öngörülebilir bir kriz olduğunu ancak uluslararası toplumun yıllarca ihmali sonucunda büyüdüğünü ifade eden Ging, ülkedeki şiddetin kısır bir döngüde devam ettiğini bildirdi.

Ging, "Ülkede, Rwanda ve Bosna gibi yerlerde gördüğümüz faktörler var. Soykırımın tohumları var. Bu konuda şüphe yok" dedi. 

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olayların toplumlararası şiddet olarak tanımlanamayacağını da belirten Ging, Müslüman ve Hristiyanların birbirleriyle savaş halinde olmadığını, toplumları adına savaştıklarını Superbahis belirten ancak toplumlarını temsil etmeyen bazı grupların katliamlar yaptığını söyledi.

Çatışmalarla ülkedeki 4.5 milyonluk nüfusun kutuplaştırıldığını vurgulayan Ging, halihazırda 2.6 milyon insanın yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Ging, ülkeye her anlamda müdahale edilmezse ülkede soykırım yaşanabileceğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 06:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473