Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Bölümü, 4. sınıf öğrencileri öncülüğü ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde "Hayat Çocuklar İle Renkli" Sosyal Sorumluluk projesi 10. haftası tamamlandı.
Projenin, 10. hafta etkinliği, "Top Oynamak Mahalle Kültürünün Masum ve Temiz Yüzünün Yansımasıdır" başlığıyla gerçekleştirildi.
“Minik yüreklerden öğrenilecek çok şey var”
Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen, aslında minik yüreklerden öğrenilecek çok şey olduğunu, bunların en önemlisinin de, çocuksu gözlerle dünyaya bakabilmek olduğunu belirterek, "Yaşamda her şeyi ilk kez görüyor ve hayatı yeniden keşfediyor gibi merakla bakabilmek ve anın içinde bir çocuk gibi kaygısız olabilmenin çok güzel bir duygu olduğunu" dile getirdi.
Dikmen, "Büyüdükçe, mutluluğu da “büyük” olaylarda aramaya ve bulmaya şartlandırırken, küçüklüğümüzdeki, “ufak” olaylardan mutlu olma duygusunu unutur olduk" diyerek; gerçek mutluluğun insanın kendi içinde yattığını, huzur, mutluluk ve neşeyi dış dünyada aramayı bırakmak gerektiğini söyledi.
“Çocuklar eskiden daha mutluydu”
"Eskiden çocuklar belki daha az seçeneklere sahipti ama muhtemelen bugünün çocuklarından daha mutluydular" diye konuşan Dikmen "Çünkü keyf almak için birlikte olmak gerekir. Eskiden daha çok birlikteydik ve bu birlikteliğin araçlarından biri de futboldu. Hani durmadan futbol gelişmesi için altyapı, altyapı deyip duruyoruz ya; asıl altyapı tüm çocuklara o ruh halini yeniden kazandırabilmektir. Şimdilerde envai çeşit top, envai çeşit ayakkabı ve envai çeşit halı sahalar var. Ama bir şeyimiz yok? O güzelim oyunu özgürce isteme ve oyunu dünya kadar önemli görme ruhumuz yok. Çünkü büyükler çocukların tüm çocukluklarını çaldılar. Onların üzerinde kendilerinin geleceklerini kurmaya başladılar" dedi.