Diyalog Gazetesi

Yıllık enflasyon 61.78

TÜRKİYE

Türkiye’de Temmuz ayı enflasyonu yüzde 3.23 olarak açıklandı

Türkiye’de temmuz ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 artış kaydetti, yıllık enflasyon ise yüzde 61,78'e geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 3,23, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,94 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 61,78, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 41,37 olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, temmuzda 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 65,93, yurt içi üretici fiyatları yüzde 47,55 arttı.
Aylık bazda TÜFE yüzde 3,23, Yİ-ÜFE yüzde 1,94 artış gösterdi.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, temmuzda TÜFE'nin yüzde 3,51 artacağını öngörmüştü. Ekonomistler, bir önceki ay yüzde 71,6 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,23'e ineceği tahmininde bulunmuştu.

Şimşek: Düşüş daha çok hissedilecek
TC Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek." ifadelerini kullandı.
Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
Yıllık enflasyondaki düşüşe dikkati çeken Şimşek, temmuzda aylık enflasyonun geçici etkilerden kaynaklı arttığını vurguladı. Şimşek, "Yıllık enflasyon hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (7)

Turkish Power 2 Ay Önce

Yedik mi hayir Ytl 1 yilda rubleye karsi %30 deger kaybetmis savasta olan ambargo altinda olan kim biz zengini ihale verguncusunu yandas isadamini devleti milleti soyani severiz zenginliginden oturu

Doğru Söz 2 Ay Önce

Değiş o ismi Turkish Power (less)... Gazzede sana boyunu gösterdiler. 0 santim. Olinpiyatlarda da rezalet. Yahudi seref madalyalı RTE cehaletinde , yok hükmünde bir millet olduk. Türk olmaktan utanır olduk.

Ck 2 Ay Önce

İnandık inandık. Cahiliz biz , size inanıyoruz....

Doğru Söz 2 Ay Önce

Ne oldu AK TROLL. Ttoll maaşın yalançı enflasyona odaklı olduğundan mı bu kez dokundu? Ne yarrak yeseler savunuyordun.

Turkish Power 2 Ay Önce

Yalan dolan kevase anana sordun mu baban kimmis kilisede vaftiz kayitlarin var mi

Doğru Söz 2 Ay Önce

Babama sordum ananı.

Turkish Power 2 Ay Önce

Yalan dolan soz babani tanimadan kime sordun her onune gelene size baba diyebilirmiyim diye mi soruyorsun ha ha ha guneyde sor guneyde

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.