Diyalog Gazetesi

“Tüm inançlara saygı gösterilmeli”

TÜRKİYE

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, hiçbir kutsal mekanda asker postalı istemediklerine vurgu yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mescid-i Aksa'ya çirkin bir saldırı yapıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, İsrail askerlerinin bu mabede postallarıyla girdiklerini söyledi. CHP olarak bu olayı kınadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hangi inançtan olursak olalım, bütün inanç merkezlerine saygı göstermek insanlığın temel görevidir" açıklamasını yaptı. 
Saldırıyı hükümetin de kınadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bunlardan biri çıktı dedi ki 'o kutsal topraklarda İsrail postalını ellerine vereceğiz' dedi. Git ver bakalım, elinden tutan mı var? Boyundan büyük laflar söylersen açıkta kalırsın, havada kalırsın. Ne diyordu Davutoğlu, 'bizim gücümüzü test etmesinler' diyordu. Hadi test ettiler ne oldu? Hiç birşey olmadı. Yine oturdun oturduğun yerde. Hiçbir kutsal mekanda asker postalı istemiyoruz, bir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz, iki. Bu topraklarda Peşmerge'nin ne işi var? Hangi gerekçeyle benim topraklarımı çiğniyorlar. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; elini vicdanına koy ve düşün. Benim topraklarımda benim askerim varken, Peşmerge'nin buraya gelmesine hangi gerekçeyle izin veriyorsun. Şu anda devlet yok. Başbakan yok. Cumhurbaşkanı da yok. O koltuklarda oturanlar görevlerini yapamıyorlar, teslim alınmışlar, onların görev yapmaları mümkün değildir, ülkeyi yönetemiyorlar. Ülke yönetilse, kendi bakanı çıkıp diyor; 'alan hakimiyetini kaybettik' diyor. Sen alan hakimiyetini kaybettiysen başbakanlık koltuğunda senin ne işin var. Sen orada niye oturuyorsun? Senin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda ne işin var. Sen niye orada oturuyorsun? Koşa koşa gittiler İmralı'dan yardım istediler, 'Aman ne olursun, talimat verin olaylar olmasın.' Şu devletin düştüğü hale bak. AKP'ye oy verenlere sesleniyorum; Devleti bu hale sokanlardan hesap sormak benim görevim olduğu kadar, senin de görevindir."
Kılıçdaroğlu, 14-15 Kasım tarihleri arasında 1. Dünya Savaşı'nın 100. Yılı nedeniyle İstanbul'da bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi. Tarihe not düşmek istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, toplantıya çok sayıda uluslararası tarihçinin katılacağını kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.