Diyalog Gazetesi

Ölümden döndüler

TÜRKİYE

Taksim'de doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada birçok bina ve araç hasar gördü, 6 kişi yaralandı

Beyoğlu, Kazancı yokuşunda meydana gelen patlamada birçok ev hasar gördü, 6 kişi de yaralandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" dedi.

Vali Mutlu, Kazancı Yokuşu'nda bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

 

Demircan açıklama yaptı


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim'deki patlamada 6 yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Yaralılardan 3’ü ilk tedavinin ardından tahliye edildi.

Olay yerine giderek basın mensuplarına açıklama yapan Demircan, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Demircan, şunları kaydetti:

"Bir dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada ve yandaki 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre, 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah buradan bizi üzecek netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun." 

İtfaiyenin tahminlerine göre, patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını aktaran Demircan, yoldan geçenlerden yaralananların olduğunu söyledi.

Demircan, "Orada bir doğalgazlı soba mı var, ocak mı var? Onu görebiliyor mu itfaiyeciler?" sorusu üzerine, "Hayır, şu anda doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu söyleniyor. Zaten sokakta da gaz kokusu var" dedi.

Yaralıların durumuyla ilgili son bilgilerin gelmediğini ifade eden Demircan, 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildiklerini kaydetti.

 

Topbaş olay yerinde

 

Patlama sonrasında olay yerine itfaiye ekipleri ile ambulanslar sevk edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini ve İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre binada fazla doğalgaz kullanılmadığını söyledi. 

Nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını dile getiren Topbaş, ciddi bir patlama yaşandığını, sokakta ciddi bir tahribat olduğunu, sokak başına kadar birçok binanın camlarının kırıldığını aktardı. 

Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu. 

Kadir Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın binaların doğramalarını taktırma işlemine gireceğini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşları gece otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" ifadesini kullandı.

 

Sarıgül açıklama yaptı

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Taksim'deki patlamaya ilişkin, "Olayda mal kaybı var, yaralılar var. İnşallah can kaybı olmaz" dedi. Sarıgül, Kazancı Yokuşu'nda patlamanın olduğu yere giderek, incelemelerde bulundu. 

Burada gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, patlama nedeniyle birçok ev ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiği söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nin vatandaşların ekonomik zararlarını karşılaması gerektiğini anlatan Sargül, "Böyle bir patlama nasıl oldu? Bunun açıklanması lazım. Bu bir terör olayı mı, doğalgaz patlaması mı? İstanbul'da sürekli doğalgaz sıkışmasından bahsediliyor. Avrupa ülkelerinde böyle bir şey olmuyor. Olayda mal kaybı var, yaralılar var. İnşallah can kaybı olmaz. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin patlamanın neden kaynaklandığını açıklaması lazım" diye konuştu. 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.