Diyalog Gazetesi

Hedef 60 milyar

TÜRKİYE

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile İstanbul’da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaretin 50 milyar dolara ulaştığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Almanya ile ticaretin 50 milyar dolara ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi ürünlerinde işbirliğini geliştirmeyi arzu ettiklerini vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Dolmabahçe'de yer alan Çalışma Ofisi'nde görüştü.
İki liderin görüşmesinde, Ukrayna'daki savaş ve Orta Doğu'daki gelişmelerin yanı sıra göç, Avrupa Birliği (AB), ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları konularının ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 
“Bu sene ülkelerimiz arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yılını kutluyoruz. NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. Savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz
İkili ticaretimiz 50 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz 60 milyar dolara ulaşmak.”

Türkiye önemli çabalar harcıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Şansölye Scholz açıklamalarda bulundu. Scholz şunları kaydetti:
"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Yakın bilgi alışverişlerinde bulunmamız çok önemli. Hem ikili konularda hem de dünyadaki konularda.
Göç ve mülteciler konusunda Türkiye önemli çabalar harcıyor. Suriye'deki savaşın sonuçları konusunda Türkiye'ye desteğimiz sürecek. Türkiye ve AB arasında ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz.”

Yorumlar (4)

Doğru Söz 3 Gün Önce

Almanya israil köpeği . RTE israil seref madalyası sahibi tek türk(!). Mülteciler konusunda Türkiye çoban görevi görüyor. Çobanın patronları memnun. Çobanı da ödüyorlar. Biraz canım. RTE da ticaret diyor. İsraile muhimnat ticaretini sürdüren mahlûk insan olamaz. Bu ikisi da sürdürüyor.

Hasan Nuri 2 Gün Önce

85 Milyonluk Büyük Türkiye’nin Almanya ile İki Ülke arasindaki karşılıklı Ticaret rakamı 60 milyar Dolar olmuş ! 17 milyon Nüfuslu küçük Hollanda’nın Bir Yıllık İhracat Rakamı ise( 2023) 950 milyar Dolar olmuş Vayy Beee !

Kemal Kılıçdaroğlu 2 Gün Önce

Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5'li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 13 Saat Önce

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/kilicdaroglundan-erdogana-feto-mesaji-eminim-uzuntun-derindir-2260298

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.