Diyalog Gazetesi

Görkemli tören

TÜRKİYE

Batıkent-Sincan Metro Hattı, İspanya Başbakanı Rajoy'un da katılımıyla açıldı

Ankara, Batıkent-Sincan Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un birlikte yaptığı açılışın ardından hizmete girdi.

Harikalar Diyarı Anfi Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler'in yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler törenin yapılacağı Sincan'a, Batıkent istasyonundan bindikleri yeni metro aracıyla geldi.

Konuşmaların ardından hattın açılış kurdelesini, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile başbakan yardımcıları ve bakanlar birlikte kesti.

 

Toplamda 11 istasyon

 

Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan hattın, inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin kuruluşu da dahil olmak üzere 2014 sonunda tamamlanması öngörülüyordu. Ancak Bakanlığın çalışmaları hızlandırmasıyla vatandaşlar, şubat ayında yeni hatta metro konforuna kavuştu. 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkentmetro hattına entegre olacak.

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, OSB-Törekent istasyonları ile hizmet verecek.

Başlangıçta 8-10 dakikada bir sefer düzenlenecek. Sefer aralığı yıl sonunda 2 dakikaya inecek. Yolcular, ilk etapta Sincan'dan Batıkent'e 30 dakikada ulaşacak. Yıl sonunda ise bu süre 23 dakikaya düşecek. Sincan'dan Kızılay'a da 44 dakikada varılabilecek. 

 

İspanya Başbakanı mutlu

 

İspanya Başabakanı Mariano Rajoy, bir İspanyol firmasının Batıken-Sincan metro hattının inşasına katkı sunmasının kendisi için şeref olduğunu belirterek, "Biz, sahip olduğumuz deneyimi Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katılan Başbakan Rajoy, burada yaptığı konuşmada, açılışta bulunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, Türkiye-İspanya dostluğunun ilelebet süreceğini ifade etti.

Türkiye ziyareti boyunca oldukça faydalı toplantılar ve ikili görüşmeler gerçekleştirdiğine değinen Rajoy, "Bugün, bu eserden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu eser sayesinde Ankaralıların hayat kalitesi artacaktır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Rajoy, ayrıca bir İspanyol firmasının metro hattının inşasına katkı sunmuş olmasının kendisi için şeref olduğunu vurgulayarak, "Biz, sahip olduğumuz deneyimi Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Sözlerinin sonunda Rajoy, açılış konuşmalarından önce Türk Milli Marşı'nın yanısıra İspanya Milli Marşı'nın da okunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.