Diyalog Gazetesi

‘Dize getiremezler’

TÜRKİYE

Isparta ve Muğla’da konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti’yi kasetlerle, montajla iktidardan götürmek istediklerini söyledi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Pensil zat, ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman’ın ifadesini almamıştır, kullanmamıştır. Güya Bediüzzaman’ın yolundan gidiyor, yalan. Cumhuriyet Halk Partisi ile şu anda kol kola giren, birlikte hareket eden, birlikte kaset siyaseti yapan biri, nasıl Said Nursi’nin izinden gidebilir" diye konuştu. 

Erdoğan, partisinin Isparta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde ve Muğla’da yaptığı konuşmada, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli’nin yanı sıra Fetullah Gülen’i sert ifadelerle eleştirdi.

Erdoğan, “CHP ve MHP genel başkanlarının ruh ikizi” olduğunu söyleyerek, “Kafa kafaya verdiler sandıkta alt edemedikleri AK Parti’yi iftirayla, montaj kasetlerle, çirkin ithamlarla yıpratacaklarını sanıyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu anımsatan Erdoğan, “Hangi sandıkta oy vereceğini bile bilmiyor bu adam. Biliyorsunuz bu geçen yerel seçimlerde İstanbul’da belediye başkanı oldu. Soruyorlar nerede oturuyorsunuz diye. Kağıttepe diyor, o seçimlerde kendine bile oy kullanamadı. Bunların eline inanın 3-5 koyun verseniz kaybedip öyle gelirler. Kasetle geldi partiye genel başkan oldu. Kasetle gelenler kasetle giderler, milletle gelenler milletle giderler. Onlar kasetle geldi, biz milletle geldik. Bizim yolumuzu halk çizdi, hakka tabi olarak bu yoldayız” ifadelerini kullandı.

 

Milliyetçi mi, ulusalcı mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bir tanesi MHP Genel Başkanı, ne olduğunun farkında değil. Milliyetçi midir, ulusalcı mıdır, Ergenekoncu mudur, daha buna karar veremedi. Ispartalılar'ın güzel bir sözü var, nedir o? ‘Bilmediğin yola girme, taklaşır düşersin. Bilmediğin aşı yeme, davul olur şişersin. Şaşkın şaşkın suratını asma düz yol var iken çamura basma.’ Bu ruh ikizleri, düz yol varken, sandık varken başka yollara girdiler, boğazlarına kadar da çamura battılar. Kasetle, ses kaydıyla, montajla hükümeti düşüreceklerini, AK Parti’yi yıpratacaklarını zannediyorlar. Kimse kusura bakmasın bu CHP değil, bu AK Parti. CHP’de birileri kasetle gider, gelebilir, ama AK Parti’de bunu yapamazlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını montaj kasetlerle dize getiremezler, diz çöktüremezler. Onlar müfteri. Biz rakamlarla konuşuyoruz, biz eserlerle konuşuyoruz, biz icraatlarımızla konuşuyoruz, onlar iftirayla. Bunlarda takiye var, yalan var, bunlarda iftira var. Bini bin para bu denli bunlar maalesef iftirayı seviyorlar.”

Yorumlar (1)

Kemalettin Mustfa 11 Yıl Önce

kısmet durun bakalım seçim neler getirecek bizlere

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.