Diyalog Gazetesi

‘Davet ettik gelmedi’

TÜRKİYE

“Libya’ya nasıl girdiysek İsrail’e de gireriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin lideri Abbas’ın tavrını da eleştirdi

AK Parti Rize İl Teşkilatı'nın düzenlediği törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e yönelik sert sözleriyle dünya haber ajanslarının gündeminde ilk sıralara yükseldi. Erdoğan "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok” dedi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne neden davet edilmediğini soran bir milletvekiline de sert tepki gösteren Erdoğan, Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi” şeklinde konuştu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı toplantısına katıldı.
Erdoğan şunları söyledi:
Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım.
Eğer biz bugün İsrail'e karşı önümüze gelen eyvallah lafları yapıyorsak, onlarla bütün ticareti kestiysek, ilişkilerimizi kestiysek. Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun.
Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz.” 

Yorumlar (8)

Doğru Söz 2 Ay Önce

Book yapan ! Cehalete konuşurken salla gitsin. Yapabilirsen niye yapmadın? Ben da diyorum ki ben gitsem Israil teslim olur! Sallama yarışi mı bu?

Doğru Söz 2 Ay Önce

Demek ki seninle aynı fikirde değil. Veya sana güvenmiyor. Veya senin mevcuduyetin ve poletikaların sadece bize değil, onlara da zarar.

Turkish Power 2 Ay Önce

1)Israile girmek bize mi kaldi urdun iran misir ve diger araplardan tik yok abartmayalim2)1000 kere dedik arap filistinli Turk dostu degildir tarihe bakin iddia ediyorum gercekte Turk Yunan daha iyi gecinebilir3)tarihe bakalim arap ve iranlinin tutumunu gorelim

Turkish Power 2 Ay Önce

Emir verilse ordu israile savasmi acip operasyon yapacak gercekci olun misir urdun arap ordulari basi ceksin

Doğru Söz 2 Ay Önce

Listede aynı zamanda terör finansmanı ve karapara aklama faaliyetlerinde bulunulduğu iddia edilen siyasi partiler ve dernekler de var. Bu kapsamda Türkiye’den AKP ve HÜDA PAR listede söz konusu faaliyetlerin yürütüldüğü siyasi partiler listesinde adı geçen oluşumlar oldu. Türkiye’de Hizbullah’a yakınlığı ile dikkat çeken Umut Kervanı, İHH İnsanı Yardımlaşma Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Sadakataşı Derneği gibi bazı dernek ve kuruluşlar da listeye eklendi. Eski Lübnan Başbakanı ve Gelecek Hareketi Başkanı Saad Hariri’nin de yer aldığı listede Bahreyn, Kuveyt, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan, Filistin, Pakistan, Amerika ve Almanya’dan isimler de bulunuyor.

Doğru Söz 2 Ay Önce

Aptal kabul et. Türkiye ve Arabların tamamı maalesef bir israil edemiyor. İsrail amerika düzeninin bir parçasıdır. Tayip senin gibi cehalete atıp yutuyor. Ama israilin sikinde bile değil.

Doğru Söz 2 Ay Önce

Senin gibi kara cahillerr hitaben Recep , israile " bir gece ansızın gelebiliriz " demişti. Israil Receb'e ne yapabilecegini, hamas liderini seçerek gösterdi. Recep'i korkular sarmıştır. Bilesin. Israil ile gizli anlaşması yoksa, zerre da akıl varsa, susacak artık. Göreceksin.

Doğru Söz 2 Ay Önce

Recebin cehale masalları ile ters düştün şimdi. Dikkat et görevden alır seni. Sen Recebin malısın. Onun adamısın. Yani adam bile değilsin. Tüm AKP liler gibi. Haddini bil. Dikkat et

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.