Diyalog Gazetesi

Daha da güçlenmeliyiz

TÜRKİYE

Başbakan Erdoğan "30 Mart seçimleri, herhangi bir şahsın belediye başkanı olması seçimi değildir” dedi ve destek istedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçiminin, ayrı bir özelliği bulunduğunu belirterek, "Bütün gelişmeler şunu gösteriyor; bu seçimde AK Parti'nin oyunu nasıl aşağı çekebiliriz. Bütün gayretler buna yönelik. Tüm halkıma sesleniyorum. Sizler bu seçimde öyle bir gayretin içinde olacaksınız ki, öyle bir çalışma, öyle bir performans ortaya koyacaksınız ki Allah'ın izniyle AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinden de çok daha farklı şekilde güçlenerek çıktığını ispat etmiş olacaksınız" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Cumartesi günü Van'ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan üç askere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralanan 18 askere şifa diledi.

Medine'de Umre ziyaretçilerinin bulunduğu otelde çıkan yangında hayatını kaybeden 17 kişiye de Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulundu. 

Erdoğan, Bosna Hersek'te devam eden olayları kaygıyla izlediklerini ifade ederek, "Dualarımız, Bosna Hersek'teki kardeşlerimizle birarada, onların huzura kavuşmaları için" dedi.

 

Dış ilişkileri anlattı

 

Konuşmasında yurtdışı ve yurtiçindeki temaslarına değinen Erdoğan, son grup toplantısının ardından İran'ı ziyaret ettiğini ve görüşmelerde bulunduğunu söyledi.Erdoğan, İran ziyaretleri sırasında müzakereleri 10 yıldır süren tercihli ticaret anlaşması, yüksek düzeyli işbirliği konseyi kurulmasına dair ortak bildiri ve kurumlar arasında işbirliğini öngören çeşitli protokoller imzaladıklarını anlattı. Erdoğan, "İran ile dış ticaret hacmine yönelik daha önce belirlediğimiz 30 milyar dolarlık hedefi teyiden, bu defa tekrar gündeme getirerek 30 milyar dolarlık hedefi yakalamak için kararlılığımızı, orada birlikte, tekrar kayda aldık. Suriye başta olmak üzere bölgesel meseleleri değerlendirdik" diye konuştu.

Almanya'da geçen hafta temaslarda bulunduğuna işaret eden Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çalışma yemeği gerçekleştirdiklerini, çeşitli görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, AB ile ilgili gelişmeleri ve Türkiye ile Almanya arasında enerji alanında neler yapabileceklerini değerlendiklerini, AB'de özellikle 23 ve 24. fasıllarla ilgili neler yapabileceklerini görüştüklerini anlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.