Diyalog Gazetesi

“Bunu gördük”

TÜRKİYE

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de bir yargı darbesi istendiğine dikkat çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen toplantı, 3,5 saat sürdü. 

Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldı.

 

Devletin içine sızan örgüt

 

Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, yolsuzluk iddia ve ithamlarını ciddiye aldıklarını ve gereğini yaptıklarını belirterek, hiç kuşkusuz milletin seçtiği hükümet ve onunla birlikte Türkiye'nin istikrarının hedefe konulduğunu söyledi.

Erdoğan, İstanbul merkezli operasyona ilişkin "Bu olayın olumlu bir yönü varsa, o da devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceğinin tüm millet tarafından açıkça görülmesi oldu. Bu sürecin bana göre en önemli kazanımı budur" dedi. 

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bunun şiddet ile karşısında durduk. Yolsuzluğun sadece kılıf olduğunu görerek, daha kapsamlı bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuzun bilinciyle önlemlerimizi süratle devreye koymuş bulunuyoruz. Bu olayın olumlu bir yönü varsa, o da devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceğinin tüm millet tarafından açıkça görülmesi oldu. Bu sürecin bana göre en önemli kazanımı budur. Savcının açıklamasının ardından HSYK açıklaması tehditin boyutlarını gözler önüne serdi. Şimdi tabii yargı, üst yargı, diğerleri; 'Sayın Başbakan bu noktada üst perdede konuşuyor' diyor. Siz üst perdede bu tür yargılamaları yaptığınız zaman bu ülkede yürütmenin başında olan insanların da herhalde söyleyeceği bir şeyler olacaktır. Biz de milletin iradesiyle geliyoruz. Siz oraya milletin iradesiyle gelmediniz. Siz atama ile geldiniz. Bir tarafta atama ile gelenler var, öbür tarafta milletin Betgaranti seçimiyle gelenler var. Eğer bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise milletin seçtiklerinin söylediği şeyler olacaktır. Bütün bunların yanında kararlarınızı verirken 'millet adına' diyorsunuz. Bu millet adına nasıl bir karar olacak bu da düşündürmektedir."

 

Egemenlik millette

 

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bir "yargı darbesi" yapılmak istendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Eğer bu süreçte örgütsel mantık içinde örgüt içi hiyerarşi gözetilerek Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemenlik milletten alınıp yargıya devredilmeye çalışıldı. Bunu gördük, biz buna karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Türkiye'de hükümetler sadece sandıkla göreve gelir ve sandıkla da görevlerinden girderler. Millet iradesi dışında hiçbir gücün hükümet değiştirmesine biz asla izin veremeyeceğiz. Geçmişte ülkemize çok ağır faturalar ödeten bir kötü yolun açılmasına kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Karşı karşıya olduğumuz durum, Türkiye'nin istikrarını, istiklalini ve istikbalini ciddi şekilde tehdit eden bir hadisedir. Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına, bağımsızlığının yıpratılmasına ve istikrarının bozulmasına izin vermeyeceğiz."

 

Küresel operasyon gayreti

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar yaptıkları reformlarla birçok şeyi ortadan kaldırdıklarını ve ortadan kaldırmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Talepler bizler tarafından hiçbir zaman dışlanmadı. Her gelen talebi masaya yatırdık ve üzerinde müzakerelerimizi yaptık. Türkiye'de hiçbir siyasi parti, partimizin yaptığı çalışmayı kendi bünyelerinde yapmazlar. Bizim her hafta, 15 günde bir MYK toplantımız olur, Bakanlar Kurulu toplantımız olur ve hiç istikrarsızlık asla arz etmez. Her ay Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantımız olur. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı adı altında il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclis başkanlarımızla oturur geniş bir toplantı yaparız" şeklinde konuştu.

 

Toplantıya katılan gazeteciler

 

Başbakan Erdoğan'ın davetine katılan 47 gazeteci ve yazarın isimleri şöyle: 

"Ali Bayramoğlu, Yasin Aktay, İbrahim Karagül, Hilal Kaplan, Markar Eseyan, Abdulkadir Selvi, Salih Tuna, Nuh Albayrak, Yıldıray Oğur, İsmail Kapan, Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, Taha Özhan, Erdal Şafak, Mahmut Övür, Akif Beki, Fikret Bila, Ali Bulaç, Etyen Mahçupyan, Elif Çakır, Osman Can, Sibel Erarslan, Mustafa Karaalioğlu, Orhan Miroğlu, Ahmet Kekeç, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak, Ersoy Dede, Abdurrahman Dilipak, Hasan Karakaya, Ergün Diler, Gülay Göktürk, Doğu Ergil, Nihal Bengisu Karaca, Turgay Güler, Mehmet Ocaktan, Cengiz Özdemir, Kurtuluş Tayiz, Avni Özgürel, Hüseyin Yayman, Fuat Keyman, Ayhan Ogan, Can Paker ve Vedat Bilgin."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.