Diyalog Gazetesi

Kritik maçlar

SPOR

K-Pet Süper Lig’de artık sayılı haftalara giriliyor

Abdullah ZAİFOĞLU
Lig’de zirve mücadelesi veren takımların fazlalığı tıpkı kümede kalmaya çalışan takımlar gibi çok fazla. Bu da ligimizi daha izlenir bir hale getirmektedir. 
Hafta sonu oynanacak maçlarda alınacak sonuçlara göre liderin de değişebileceği gibi zirveye oynayan takımlar arasındaki sıralama da değişebilir. Ayni şekilde kümede kalabilme mücadelesindeki takımlar arasındaki sıralama da değişikliğe yol açabilir.
Takımlarımızın artık hata yapma lüksleri yok. Sadece kendilerinin alacakları sonuçlar değil, diğer maçlardan çıkacak sonuçlara da onları yakından ilgilendiriyor.
Belki hiç istemediğimiz, ama her sezon konuşulan malum konularla da baş başa kalabiliriz. Hiç istemesek de bunları konuşacağız.
Zor maçların oynandığı haftalarda teknik adam değişiklikleri de olmaya başladı. Önümüzdeki haftalarda bu değişikliğe başkaları de eklenebilir.
İşte böylesine kritik maçların oynanacağı 20. haftada Cumartesi günü Yenicami-Değirmenlik, B. Bağcıl-T.Ocağı ve Cihangir-G. Birliği maçları oynanacak. Pazar günü ise Lefke-Binatlı, D. Türk Birliği-M. Menekşe, Y. Boğaziçi-K. Kaymaklı ve M. Türk Gücü-GAÜ Çetinkaya takımları karşılaşacak.
Maçların başlama saati 14.30

Yolları çok farklı (Yenicami-Değirmenlik) 
Lig’de uzun zamandır kazanamayan Yenicami, kupada yarı finale kalarak moral buldu. Kendi evindeki maçta artık galibiyetle tanışıp çok üzdüğü taraftarlarına armağan etmek isteyecek. Bundan sonraki gerçek hedefi kupa olsa da maçı mutlak kazanmak ve ligdeki kötü gidişine dur demek isteyecek.
Değirmenlik bulunduğu yerden bir an önce kurtulabilmek için bu maçtan mutlak puan veya puanlar çıkarmak zorunda. Son üç maçtır kazanamıyorlar. Rakiplerinin kazanması halinde daha da alt sıralara düşebilirler. Kadro sıkıntısı birçok takım gibi onların da en büyük sorunlarından biri.
Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçı Serhan Şimşek yönetecek.

Ev sahibinin kırılma maçı (B. Bağcıl – T. Ocağı)
Son galibiyetini 13 maç önce alan B. Bağcıl maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda. Kendileri için hiçbir mazaret geçerli olmayacağı maçlardan biri. Kaybedilen her puan onların umutlarını biraz daha azaltacak. Futbolcuların artık hep inanmaları ve her şeylerini ortaya koyup mücadele etmeleri gerekir. Kaybederlerse son sıraya da inebilirler ve bundan sonrası onlar için çok daha zor olur.
T. Ocağı ikinci yarının en başarılı takımlarından biri. Fakat son maçta kendi sahalarında mağlup oldular. Sıralamada rahat bir yerde kupadan da elenmeleri onları hedefsiz bir takım durumuna getirdi. Bakalım bu durum onlar adına maça nasıl yansıyacak. Yine de kazanabilecekleri bir maça çıkacaklar.
Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçın hakemi Osman Özpaşa.

Ev sahibinde işler iyi gitmiyor (Cihangir-G. Birliği)
Topladığı 21 puana rağmen rahat değiller. Kupada avantajını koruyamayarak elenmelerinden sonra teknik adam değişikliğine gittiler. Yeni bir teknik adamla bu maça çıkacaklar. Bakalım bu değişiklik onlara nasıl yansıyacak. Karşılarında şampiyonluk mücadelesi veren bir takım var. Kazanmaları gereken bir maç, çünkü kaybetmeleri halinde daha çok telaş yapacaklar.
G. Birliği şampiyonluk yolunda belki de vira maçlarından birine çıkacak. Kazanması halinde diğer maçların sonuçlarına göre bir üst sıraya da çıkabilir ve bundan sonraki maçlar için de iyi bir avantaj yakalar. Fakat rakibinin hafta içinde yaşadığı durumlar nedeniyle mutlak kazanmak isteyeceği maçta işleri düşündüklerinden zor olacak.
Cihangir Stadı’ndaki maçın orta hakemi Kerem Eran.

Her sonuca açık (Lefke-Binatlı) 
Çıkacak sonuca göre liderin de değişebileceği bir maç. Lefke daha üst sıralar için acaba olur mu diyeceği bir maça çıkacak. Kendi evinde maç kaybetmeyen Lefke, seyirci desteği ile lidere zor anlar yaşatabilir. Kaybederlerse tek hedefleri kupa olacak. 
Lider Binatlı bulunduğu yeri en azından korumak isteyecek. Kendileri adına çok büyük bir viraj ve kayıpsız geçerlerse hedeflerine biraz daha yaklaşmış olacaklar. Puan kaybı yaşarlarsa diğer sonuçlara göre liderliği kaptırabilirler. İzlenmesi gereken bir maç.
Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçı Mehmet Sezener yönetecek.

Mormenekşe kazanmak isteyecek (Doğan Türk Birliği-M. Menekşe) 
Ne ligde ne de kupada olmayan ve maçlarda alacağı sonuçlar merak konusu olan D. Türk Birliği’nin alacağı sonuç birçok takımı yakından ilgilendiriyor. Kazansalar da kaybetseler de sıralamadaki yerlerinin değişiminden başka bir değişiklik olmayacak. Böyle takımlarla oynamak her zaman zordur.
M. Menekşe için kaybedilecek tek puanın bile önemi çok büyük. Son 8 maçta galibiyet alamadılar. Son sıraya inmeleri onları moral olarak da çok geriye düşürdü. Yine de kazanamayacakları bir maç değildir. İnanırlarsa puan veya puanlar alabilirler. Kaybetmeleri onları istemedikleri yere daha çabuk taşıyabilir.
Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Serkan Durmaz.

Ev sahibinin mazereti yok (Y. Boğaziçi-K. Kaymaklı) 
Kendi rakipleri olan takımlardan 6 puan alan Y. Boğaziçi, kümede kalma yolunda önemli bir maça çıkacak. Gücünü tamamen kupaya veren rakibi karşısında bu şansını kullanabilir. Her şeyin artık kendi ellerinde olduğunu bilerek oynamaları gereken bir maç.
K. Kaymaklı da kupa ile birlikte son 4 maçta kaybetmezken gol de yemiyorlar. Kaybetseler bile lig için fazla bir kayıpları olmayacak. Kupa adına iyi bir antrenman yapacaklar. Ancak alınacak her sonucun birçok takımı yakından ilgilendirdiğini de unutmamalıdırlar.
Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Fehim Dayı.

İkisi de kaybetmek istemiyor (Mağusa Türk Gücü-GAÜ Çetinkaya)
Hafta arası kupada karşılaşan iki takım Pazar günü bir kez daha karşı karşıya geliyor. M. Türk Gücü kupadaki avantajını koruyamayarak elendi. Artık tüm gücünü lige vererek oynayacak. Şampiyonluk yolunda geride kalmak istemiyorsa mutlak kazanmak zorunda. Puan kaybında rakipleri kazanırsa çok gerilerde kalabilirler.
GAÜ Çetinkaya kupa dışında bıraktığı rakibi ile bu kez ligde şampiyonluk mücadelesi verecek. Ligde kaybettiği rakibine bu maçta kaybetmek istemiyor. Çünkü kaybederse rakibine yakalanmakla kalmayacak, diğer sonuçlara göre yerini de kaybedebilir. Bir birini iyi tanıyan iki takımın mücadelesi izlenmeye değer bir maç olacak.
Magusa Cambulat Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.