Türkiye; kritik seçimlere hazırlanıyor… “Belediye seçimi” diyerek geçmeyelim…
İstanbul’un nüfusu 18 milyonun üzerine çıkmış, 100’den fazla ülke nüfusunu geride bırakmış…
Öyleyse; bu seçim basit bir seçim değildir…
Zaten taraflar da yoğun bir şekilde çalışıyor, yoğun bir propaganda süreci geçiriyor…
Sandık için az bir süre kaldı…
KKTC açısından Türkiye’deki seçimlerin kazasız, belasız, kansız sonuçlanması son derece önemlidir…
Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin Kıbrıs’a yardım konusunda her zaman istekli olduklarını biliyoruz…
Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’nin, KKTC’ye yönelik mali yardımlarının çok büyük önemi vardır…
Türk lirasının değer kaybı artarsa; KKTC hükümeti bu yıl içinde Türkiye’den gelecek ek yardımlara ihtiyaç duyacak…
O yüzden hazırlıkların iyi yapılması gerekiyor…
Geçmişte imzalanan protokoller uygulanmadığı halde Türkiye’nin, KKTC’ye mali yardımlarını sürdürmesi büyük bir olaydır…
İç borçlanmada bile zorlanan KKTC hükümetinin, Türkiye’den gelecek yardımları ‘doğru yönde’ kullanmasını ve önceliğin ‘acil ihtiyaçlara’ verilmesi dileğimizdir… Kuşkusuz; mali ve ekonomik işbirliği protokolünde öngörülen yardımların tamamı gelse bile KKTC’nin ‘acil sorunlarını’ çözebilmek mümkün değildir…
Artık kanayan bir yara vardır ve bunu geçici pansuman ile kapatamazlar…
Fiyatlar çıldırmış durumda
Son aylarda ‘enflasyon’ ve ‘maaş artışlarının’ yanı sıra dövizdeki hareketlenmeler nedeniyle hemen tüm ürünlerin fiyatlarında meydana gelen zamlar, özellikle sar ve sabit gelirli ailelerin yaşamını olumsuz yönde etkiliyor…
İnsanlar; bazı ihtiyaçlarını ertelemek zorunda kalıyor…
Dövizdeki yükseliş sadece Türkiye ekonomisini değil, KKTC’yi de olumsuz yönde etkiliyor…
Daha doğrusu KKTC’yi çok daha fazla etkiliyor…
Çünkü KKTC’de hemen her şey dövize endekslidir…
İmkan olsa domatesin fiyatını da Sterlin veya Euro yapacağız…
Durum böyle olunca, özellikle döviz cinsinden borçlu olanlar için kabus dolu bir sürece girmiş bulunuyoruz…
Konut taksitleri, ev kiraları, okul ve araç taksitleri döviz kuruna göre hesaplanıyor…
Borçlar ödenemeyince mazbata mağdurlarının sayısı daha da artıyor…
Böylesi durumlarda borçların yeniden yapılandırılması, okul ve konut taksitleri ile kiralarda kur sabitlemesine gidilmelidir…
Bunun dışında TL cinsinden satın aldığımız tüm ürünlerde vergilerin kaldırılmasıyla piyasayı ucuzlatmak mümkündür…
Sadece 40 kilometrelik bir mesafeden aldığımız tüketim maddelerini sıfır gümrükle ülkeye sokmalı, dar ve sabit gelirli insanları açlıktan kurtarmalıyız…
İyi haftalar…
Hasan Nuri 10 Ay Önce
KKTC ‘nin Kırk yıl sonrası meyvelerini maalesef toplayamadık ! Harnup ve Zetytin Ağaçlarını Yaktık ! Yitirdiğimiz Narenciye dalında kaldı, Siyaset ve Yönetim beceriksizliğimizden Bu güne kadar ne yapmış isek maalesef Elimizde kaldı ! Batırmadık Sektör bırakmadık TURİZM ve EKONOMİYİ yerle bir ettik EĞİTİMİ Yüzümüze Gözümüze bulaştırdık ÜRETİMİ bitirdik Şişirdiğimiz İnşaat Sektörünün de Elimizde Patlaycağı günler ise yakındır ! Yolsuzluk Usulsüzlük ile Yasa dışılığın kol gezdiği Güzelim Ülkemizi bugün maalesef Yaşanamayacak Ülke haline getirdik ! Borç batağına giren Pahalılık ve Parasızlığın tavan yaptığı Ülkemizdeki Yaşam kalitemizin her geçen gün düşmesini Yüce Meclisimiz nasıl önlenebilecektir acaba bilen var mı ? Türkiye’den gelen milyarlar da Yardım Tiryakisi KKTCye devede kulak artık yetmiyor ! Bugün ET ve BALIK yiyemediğimiz KKTCde çember her geçen gün daha da daralıyor Gideceğimiz Köyün minaresi ise şimdiden görünüyor ‘’ KKTC Yüce Meclisimiz çok geç olmadan Lütfen GIMILDAN’IN ??
Öz 10 Ay Önce
Cımhurbaşkanına gerek yok. Bir görüşmeci tayin edin, cumhurbaşkanlığını, danışmanlarını, şofrrleri, korumaları, makam araçlarını, sekreterleri, hizmetkarları kapatın gitsin. Bu kadar milletvekiline ihtiyaç yok. Her ilçenin seçilen belediye başkanı, bölgesini temsil edebilir. İnternet çağında Lefkoşa’da meclis binasına da gerek yok. Belediye başkanları makamından görüntülü olarak meclis çalışmalarına katılıp olumlu veya olumsuz desteğini gösterebilir. Meclis binasını, milleti olmayan vekilleri, odacıları, hizmetlileri kapatın gitsin. Belediyelere daha fazla yetki verin. Bir işe yaramayan bakanlar kurulunu kapatın gitsin. Eğitim ve sağlık işlerini yerel yönetimlerle velilere bırakın.Bu arada, denetimi artırın. Trafik denetimi, asayiş denetimi, gümrük denetimi gibi. Bağımsız vergi idaresini kurun. Bağımsız yargıyı güçlendirin. Kamu denetçilerini artırın. Açıklık şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayın.Çok mu zor?
Hasan Nuri 10 Ay Önce
İneğiliz Döneminde Bir Valinin Yönettiği Tüm Kıbrıs’ta Küçücük KKTCyi 50 Bakan ile Bir Başbakan ve Bir Cumhurbaşkanı Danışmanlar Danışmayanlar ile Müşavirler küçücük Ülkemizi Yönetemiyor vay beee ??
Turkish Power 10 Ay Önce
Mr muhip alismissin ingiliz valisine unutamiyorsun aklini basini toplada iki elinle bir ....ni dogrultmayi ogrenmeyi deneyiniz mr oz bak bak gecitkaleye iha/siha ussu geliyor F16leri modernize edip avci filolarini da yerlestiriyoruz
Hasan Nuri 10 Ay Önce
Sayın POERLESS bey , doğrulamayı isteyen Siz olacaksınız ! Bir £ STERLİN = 50 TL’ye merdiven dayadı kolaylıklar gelsin !!