Diyalog Gazetesi

Yüzler gülecek

KIBRIS

14 Şubat Sevgililer Günü’nde fiyat artırımına gitmediğini belirten çiçekçiler, yüreği aşkla atan çiftler için en güzel gülleri ve orkideleri hazırladı

Çiğdem AYDIN-Melin DOBRAN

Tüm dünyada olduğu gibi, KKTC’de de yüreği aşkla atan çiftler bugün büyük bir coşkuyla Sevgililer Günü’nü kutlayacak. Sevgiliye gerek maddi gerekse manevi olarak en güzel hediyelerin seçildiği bugün de birçok aşığın yolunu tuttuğu adreslerden birisi de çiçekçiler. Diyalog muhabirleri, özel günler de daha çok satış yapan ve yüzleri gülen çiçekçilerin 14 Şubat beklentilerini araştırdı. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle özel günlerde eskisi kadar satış yapamamaktan şikayetçi olan çiçekçiler, “Diğer günlere göre 14 Şubat’ın daha canlı geçtiği bir gerçek. Eski satışlarımız yok. Sevgililer Günü’nde en çok rağbet güle oluyor. Bu yıl da bol miktarda kırmızı gül siparişi verdik. Ayrıca her keseye uygun çiçek çeşitleri ve çok özel hediyeler hazırladık” ifadelerini kullandı.

 

Çiçekçiler ne dedi... Çiçekçiler ne dedi...

 

Hanife kaya (Tomurcuk Çiçek Evi)

“Güllerimiz,orkidelerimiz ve saksı çiçeklerimizle biz 14 Şubat’a hazırız. Sevgililer günü için özel bir fiyatlandırma yapmadık ancak bizim fiyatlarımız zaten uygun. Bu özel günde indirime gitmedik ama zam da yapmadık. Buketle ve arajmanlar ağırlıklı olarak böyle günlerde daha çok isteniyor.10 TL’den başlayan tek gülden, maksimum 180 TL’ye kadar çıkan orkide fiyatlarımız da mevcuttur. Açıkçası geçmiş yıllara oranla bu yıl halkın alım gücünün düştüğüne inanıyorum. Geçen yıllarda bu dönemlerde sparişler oldukça fazla olurdu bu yıl hala tek tük denebilecek kadar az. Umudum son güne kaldı.”

 

Oğuz Öztürk (Giz Çiçekçilik)

“Özel bir gün ama fiyat tarifelerimizde değişiklik yok. Günlük fiyatlarımız daha çok emekle beraber aynıdır. Özel günlerde bizim iddiamız sanatımızdır. Çiçek süslemeleri, arajmanlar bir sanattır ve biz bunu çok iyi yapıyoruz. Özellikle güllerimiz Hollanda’dan ithal güldür ve dövizin fırlamasından dolayı bizim alım gücümüz bu yıl daha da zor oldu ama halkın da son dönemlerde alım gücünün düştüğünü hepimiz biliyoruz dolayısıyla bir zam veya ekstra bir masraf talep etmedik.”

 

Oral Demirtaş (Nar Çiçekçilik)

“Fiyatlarımızda bir değşiklik yok. Günlük ne ise 14 Şubat’ta da aynı. 8 TL’den başlayan paketsiz güllerden tutunda her bütçeye uygun fiyatlarımız bulunmakta. İsteğe göre de kutu güller 15 TL ve üzeri orkideler var. Böyle günlerde genellikle orkide ve güller alınıyor.

Geçmiş yıllara oranla Kıbrıs Türkü ne yazık ki fakirleşiyor. Artık önemi olan bu tarz hediyeler değil de daha kalıcı ve kullanışlı şeylere gidiyor insanlar. Yalnız ben bu yılın geçen yıllara oranla daha da kötü geçeceğine inanıyorum.”

 

Emine Özkadılar (Bengovil Çiçekçilik)

Bu özel gün için hazırlıklarımız tamam.Vitrin olsun çiçeklerimiz olsun biz hazırız da toplumun ekonomisi hazır mı onu sorgulamak gerek. İnsanların alım gücü düştü.Tabi bizim de düştü özellikle dövizin istikrarsızlığı bizi çok etkiledi. Güllerimiz ithaldir ve alırken zarara uğramamıza rağmen ben herhangi bir zam yapmadım. Karsız satışa sunuyorum bu yıl. 8-10 liradan başlayan gül fiyatlarımız var. 80 TL’den başlayan orkideler 120 TL’ye kadar çıkıyor.Şu anda bir kaçtan özel spariş aldım aldım ama eskiye oranla az. Ekonomik kriz kendini bizlere de iyice hissettirdi.Ama yine de umudum var”

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.