Diyalog Gazetesi

Yıllardır aynı kıyafetle Lefkoşa sokaklarında yürüyen Abubakar tutuklandı

KIBRIS

Uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs’ta kaçak yaşam süren 44 yaşındaki Gana uyruklu Abubakar Uthman tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Murat Ergün mahkemede olguları aktardı. Polis, 24.08.2024 tarihinde, saat 18.30’da Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi tarafından tespit edilen Abubakar Uthman’nın yapılan muhaceret kontrolünde, 30.09.2008 tarihinden itibaren 5807 gün KKTC’de ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilerek suçüstü gereğince tutuklandığını söyledi. Polis memuru, zanlının ifadesinde herhangi bir yerde çalışmadığını, tanımadığı insanların kendisine yiyecek ve karton verdiğini söylediğini aktardı. Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Yorumlar (4)

Doğru Söz 4 Hafta Önce

Üniversiteler Ülkesi! Eeeee bu da öğrenci! Bon Appetite!

Ck 4 Hafta Önce

Bu adam yıllardır sokaklarda. Ama zararsız biri. Yazık. Biz öğrenciyken duraklarda beklerdi herzaman.

Doğru Söz 4 Hafta Önce

Tımarhane da dedik ya memlekete...

KKTC' 4 Hafta Önce

Helal olsun polisimize,Muhacaret yetkililerine, ayrıca Devletimize, 16 yıl kaçak kalmış ve yakalandı diye bir de haber oluyor gariban. Buna müsade edenler,göz yumanlar, görevini yapmayanlar haber olmuyor yargılanmıyor hesap sorulmuyor,helal olsun böyle düzene, her gün de tuna sövün ambargo altındayız diye., kendi kendimizi yönetme ambargosu mu koydu Rum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.