Diyalog Gazetesi

Yeni başkan Cansu Canalp

KIBRIS

MAGEM’in altıncı Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu belirlendi

Mağusa Gençlik Merkezi’nin (MAGEM) altıncı Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlenirken, MAGEM Başkanlığı’na Cansu Canalp getirildi.

MAGEM’den yapılan açıklamaya göre, yeni yönetim kurulunun belirlendiği genel kurulda MAGEM’in üç dönemdir genel sekreterlik görevini yürüten Cansu Canalp, MAGEM’in başkanlığına getirildi.

MAGEM’in Sakarya Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirilen kurulda divan başkanlığını Hüseyin Aranır, divan üyeliklerini de Behlül Gençtürk ve Yasemin Taneri yaptı.

Genel Kurul’da faaliyet raporu, mali rapor ve denetim raporunun onaylanmasının ardından yeni yönetim kurulunun belirlenmesine geçildi.

 

Yönetime seçilen isimler

Seçim sonucunda Başkanlığa Cansu Canalp, Genel Sekreterliğe Mehmetali Ekemen, Mali Saymanlığa Özkan Eser, Örgütlenme Birimi Sorumluluğuna Burcu Özbayrak, Kültür ve Sanat Birimi Sorumluluğuna Hüseyin Kaptan, Dış İlişkiler Birimi Sorumluluğuna Mertkan Hamit, Eğitim Birimi Sorumluluğuna Mustafa Öngün, Sosyal Sorumluluk Birimi Sorumluluğuna Şerife Aşman, Sosyal Aktivite Birim Sorumluluğuna Berke Dağlı, Spor Birimi Sorumluluğuna Hasan Oğuzkan ve Basın Yayın Birimi Sorumluluğuna Ahmet İlktaç getirildi.

Denetleme Kurulu Başkanı Fesra Bademli, üyeler Çiler Demirtay ve Uğur Akbil’den oluşurken Ceza ve Disiplin Kurulu’nda ise Başkan Olcayto Seyis, üyeler Emine Özarı ve Ziya Mertel oldu.

 

Kayalp: En büyük gençlik ağı

Genel kurulda söz alan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, MAGEM’le gençliği önemseyen bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını ve ilk dönemlerde gençliğin MAGEM gibi bir organizasyona ilgisinin bu kadar büyük olacağını tahmin edemediklerini söyledi.

MAGEM’in zamanla Kıbrıs adasının en büyük gençlik ağı haline geldiğini anlatan Oktay Kayalp, UNDP ile yaptığı görüşmelerde de UNDP’nin adada MAGEM kadar büyük bir gençlik ağı olmadığına değindiğini kaydetti.

 

Birçok şey MAGEM’le hayat buldu

Kentte yok olan birçok şeyin MAGEM’le yeniden hayat bulduğuna vurgu yapan Oktay Kayalp, kentte Basketbol’un ve Hentbol’un MAGEM’le hayat bulduğunu, Voleybol’un ise ekol haline geldiğini ve günümüzde MAGEM çatısı altında bir voleybol okulu bulunduğunu bildirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Kayalp, MAGEM’e olan ilginin büyüklüğü göz alınarak, MAGEM Maraş projesini hayata geçirme gereksinimi duyduklarını ifade ederken, gençliğe yapılan bu hizmeti kentin bütününe yaymak istediklerini dile getirdi.

Belediye olarak amaçlarının ülkeye kötü alışkanlıklardan uzak, yetenekli ve özgüvenleri yüksek gençler kazandırmak olduğunu vurgulayan Oktay Kayalp, bu süreçte büyük emeğe sahip olan MAGEM eski Başkanı Engin Erçelik’e ve geçmişte görev alan yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

 

Erçelik: Yeni yönetime sonsuz başarılar

MAGEM eski Başkanı Engin Erçelik ise yaptığı konuşmada, MAGEM’in gençliğe hizmete başladığı gün ile bugüne kadarki gelişim sürecine dikkat çekti.

Engin Erçelik, Oktay Kayalp’in “Belediyede her şey insan içindir” sözüne dikkat çektikten sonra, MAGEM haricinde Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) ve Çocuk Kulübü’nün de vatandaşlara yaptığı hizmetlere değindi.

MAGEM’in birçok yerel yönetime örnek olduğunu da belirten Erçelik, yeni dönemde görev alacak yönetim kuruluna sonsuz başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.