Diyalog Gazetesi

Yatacak yeri yok

KIBRIS

Sudan uyruklu Abdelwahed, paraya ihtiyacı olduğu uyuşturucu sattığını söyledi

Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan Haifham Abdelwahed (20) dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan Elrashid Gubaratala (20), Babiker Salih, Monther Arman (22) ve Yuosef Mohamed’un (20) uyuşturuculuyla akalası olmadığı anlaşıldı.
Teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan Abdelwahed’in, kalacak yeri olmadığı, paraya ihtiyacı olduğu için satmak amacıyla uyuşturucu temin ettiğini söylediği, ayrıca öğrenci kaydını yenilemediği belirtildi.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru mahkemede olguları aktardı. 
Polis memuru, 10 Ekim 2024 tarihinde saat 00.40 sıralarında Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde bir otoparkta park halinde bulunan kiralık aracı şüpheli görerek, arama yaptığını söyledi.
Polis, zanlı Haifham Abdelwahed, Elrashid Gubaratala, Babiker Salih, Monther Arman ve Yuosef Mohamed’in bulunduğunu araçta yapılan aramada arka koltukta yolcu olarak bulunan Abdelwahed’in elindeki kutu içerisinde iki ayrı paket halinde 50 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı. .Polis memuru, zanlıların tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını belirtti. 

4 kişi suçsuz bulundu
Polis memuru, yapılan soruşturma sonucu diğer 4 kişinin suçla bağının olmadığının anlaşılarak, serbest bırakıldıklarını belirtti. 
Polis, Abdelwahed’in gönüllü ifadesinde paraya ihtiyacı olduğu için satmak amacıyla bir şahıstan uyuşturucu aldığını itiraf ettiğini söyledi. 
Polis memuru, ayrıca zanlının uyuşturucu içtiğini de itiraf ederek, davalarını kabul ettiğini açıkladı. Polis memuru, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının muhaceret süresinin 30 Eylül 2024 tarihinde olduğunu belirtti. Polis memuru, zanlının Tıp Mühendisliği bölümünde okuduğunu ancak 2024-2025 dönemi için kaydını yenilemediğini, kayıt süresinin de dolduğunu söyledi.

Valizleri araçtaydı
Zanlının yakalandığı esnada kullanımındaki araçta 2 adet valiz tespit edildiğini kaydeden polis, ifadesinde kalacak yeri olmadığını, bazen araçta yattığını, bazen de arkadaşlarında kaldığını söylediğini aktardı. 
Polis memuru, zanlının her ne kadar öğrenci olsa da ağır ceza kapsamına giren suçlar işlediğini, kalacak yeri olmadığını belirterek, 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.
Savunmanın tutuklu yargı talebine itirazı üzerine teminat duruşması gerçekleştirildi.
Savunma, zanlıyı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Zanlı serbest kalması halinde yargılamadan kaçmayacağını ifade ederek, “Ailevi sorunlarım var. O yüzden zaman zaman uyuşturucu kullanıyorum” dedi.
Zanlının dinlenmesinin ardından mahkemeye bir kefil tanık da dinlettirildi. 
Gerçekleştirilen duruşmanın ardından mahkeme, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yorumlar (1)

Eski UBP'li 4 Saat Önce

Abdelwahed kalacak yeri olmadığı söylemiş..Gitsin Ünal Üstel abisine da Alsancak!taki apartmanlarından bir daire versin gendine da galsın...Nolacak daire çok....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.