Diyalog Gazetesi

“Yarım kalan projeler bitecek”

KIBRIS

Katip Demir, 8 yıl aradan sonra yeniden devraldığı Yeniboğaziçi Belediyesi ile ilgili projelerini Diyalog’a anlattı:

Hüseyin ÇİÇEK
29 Haziran Yerel Yönetim Seçimlerinde Yeniboğaziçi Belediye Başkanı seçilen Katip Demir Diyalog’ a belediyenin mali yapısı ve projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 8 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildiğine dikkat çeken Demir, “2002-2006 yılları arasında başlattığım ancak benden sonra tamamlanmayıp yarım bırakılan projelerimi bitirmeye geldim” dedi.

“İlk dönemimde birçok projeye imza attım”
2002 ile 2006 yılları arasında ilk kez göreve geldiğinde, alt ve üstyapı, park ve çay bahçesi gibi hizmetlere imza attığını anlatan Demir, köyün “Eyva” girişi olarak anılan noktasından Şehitlikler köyüne kadar olan tüm yolları asfaltladıklarını belirtti. Demir, o dönemde toplam 25 bin ton asfalt döküldüğünü anlatarak, yine ayni dönemde, Yeniboğaziçi’ne çok amaçlı park, Mormenekşe köyüne çocuk parkı ve çay bahçesi yaptığını kaydetti. Trafiğin rahatlaması amacıyla Mormenekşe köy meydanına çember yaptırdığını anımsatan Başkan Demir, köyde yağmur suyu direnaj çalışmaları ve bütün su borularının kendi döneminde değiştirildiğini söyledi. Demir ayrıca 2002 yılında belediye sınırları içinde KKTC’de ilk kez şeffaf durakların kendi döneminde yapıldığını vurguladı. 

Projeler yarıda kaldı
Demir, bundan önceki başkanlık döneminde gerçekleştirdiği işler arasında, belediye sınırları içerisindeki plajların temizlenerek halkın kullanımına sunduğunu anımsatarak, sözkonusu plajlardan birine gazino yaptıklarını ancak kendinden sonra gelen yönetimin bu gazinoyu yıktırdığını ifade etti. Yeniboğaziçi’nde yer alan çocuk parkında çok amaçlı bir Anfi tesisi başlattıklarını anlatan Demir, konu inşaatın yapımının belli bir aşamaya kadar geldiğini ancak yeni yönetimin inşaata devam etmeyip düğün salonuna dönüştürdüğünü kaydetti. Buna benzer bir çok projesinin yarım bırakıldığını anlatan Katip Demir, yarım kalan projelerimi tamamlamak için geri döndüğünü dile getirdi.

“Mali yapısı bozuk ve kadro şişirilmiş bir belediye buldum”
Diyalog muhabirinin nasıl bir belediye devraldınız sorusuna Başkan Katip Demir, “Çok çarpık bir yapı ile karşılaştım” diyerek, karşısında mali yapısı tamamen bozuk bir belediye çıktığını belirtti. “Kasası boş, borç batağında ve şişirilmiş yoğun bir kadro ile karşılaştığını” anlatan Katip Demir, bu konularla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve ilerleyen günlerde belediyenin yapısı ve mali durumu ile ilgili halka detaylı bilgi vereceğini söyledi.

Öncelik su sorunu
Yeni dönemde yapacağı projeler ile ilgili de bilgi veren Demir, öncelikli olarak su sorununa el atacağını söyledi. Propaganda sürecinde seçmenin kendilerine aktardığı en büyük sorunların başında su sorununun geldiğini ifade eden Demir, yeni yerleşim birimlerine su hatlarının henüz çekilmediğini, altyapının da tamamlanmadığını kaydetti. Öncelikli olarak bu sorunları çözeceğini dile getiren Demir, bölgede asfaltlanması geren yollarında olduğunu ve bu yöndeki çalışmaların başlandığını söyledi. Yeni yerleşim yerlerindeki alt yapı sorunlarının da ivedilikle çözüleceğinin altını çizen Demir, gençlerin sportif aktivitelerini yapabilecekleri Halı saha , Tenis kortları, vb.. bir çok tesisin inşa edileceğini söyledi. 

Bölge üreticilerinin kredi almasında öncü olacağız.
Bölge üreticilerini desteklemek amacı ile kredi alımlarında üreticilere öncülük edeceklerini anlatan Demir, Ağıl bölgelerine hızlı bir şekilde Elektrik ve Su temini sağlayacaklarını kaydetti. Yeniboğaziçi’ni deniz ile bütünleştireceklerini dile getiren Demir, ayrıca Yenikent bulvarı ile 2.Selim caddesini birleştiren noktaya bir çember yapacağını söyledi. Tüm alt yapıların elden geçirileceğini de vurgulayan Demir, Yüksek Gerilim hatlarını yer altına taşımayı amaçladıklarını ifade etti. Demir, Çevreyi güzelleştirmek adına bazı yerleri çiçeklendirmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.