Diyalog Gazetesi

Yapılacak çok iş var

KIBRIS

İskele bölgesi yeni hükümetten sorunlarının çözülmesi için icraat bekliyor

 İskele bölgesi yeni hükümetten sorunlarının çözülmesi için ilgi bekliyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kırsal kesim arsalarının altı yapı sorunu, bölgedeki okulun küçük olması, emirnameler ve birçok konuda sıkıntılar yaşandığını söylerken, bölge muhtarları da Belediyenin kıt imkanlarla iyi işler yaptığını ancak yetersiz olduğunu, yeni hükümetten özellikle kullanılamaz hale gelen yolların tamiratı konusunda icraat istediklerini söyledi. 

Bölge halkı ise birçok konuda sıkıntılar yaşandığını, sorunları çözmeyi hedefleyen bir hükümet istediklerini dile getirdi.
Diyalog TV’nin Merit Cyprus Garden Otel’de düzenlenen Halk Meclisi yayınında karılan Belediye Başkanı, muhtarlar ve bölge halkı sorunlarını dile getirdi.

Hasan Sadıkoğlu ( İskele Belediye Başkanı):
Ağılların köy içine çıkması ve ova yollarının bozulması sıkıntımız. Kırsal kesim arsalarını alt yapı sorununu çözmeye çalışıyoruz. Kendi imkânlarımızla köy yollarını tamire başlayacağız. 2019 bütçesi geçemediğinden dolayı hizmetlerde yavaşlamalar oldu. Emirnameler sıkıntı bizim için. İmar planı ile ilgili halka açıklama yapılacak. Turistik alanda kalan bölgeler tarım alanı ilan edildi. Oklumuzun alanı küçük… Yeni hükümeti inşallah umut olur ve sorunlara çare olur. Yollarımızın en büyük sıkıntı…

Muhtarlar ne dedi…

Hamdi Kaya (Aygün Köyü Muhtarı):
Aygün köyü muhtarıyım. Turizmin ortasında unutulmuş bir köy. İneklerle yatıyoruz. Atatürk büstünün gancellisine inekler bağlı. 3 bin 800 dönüm arazi var. Dışarıya taşınsın ağıllar bölgesi yapılsın. Gençlere iş yok. Emirname getirdiler bölgemize. Yollarda asfalt diye bir şey yok. Ucuz işçi artışı söz konusu oldu. Hükümetleri göremeyiz iş yok.

Mehmet Şahkın (Ergazi Muhtarı):
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına 8 dilekçe, Karayollarına 4 dilekçe, 6 kez de ziyarette bulundum. 11 ayda randevu bekledim 2 ay önce aradılar randevumuz yaklaşmış arayacaklarmış. 3 buçuk metrelik yol Turnalar –Ergazi yolunda çukur derinliği 35 cm serinlik 1,5 metre boyutunda. Karayolları Dairesi paraları olmadığı için yardımcı olamayacağını söyledi. Bir kilometrelik yolun yamasını yapamıyorsak biz devlet değiliz. Bakanlar televizyonlarda konuşurken başka ülkede mi yaşıyoruz diye düşünüyoruz ama anlatılan gibi icraat yok.

Erbil Kaya(Altınova Muhtarı):
Topçuköy ve Çınarlı Altınova köylerinin yolları 4,5 kilometre yıllardır asfalt değil. Kısa mesafeli köylere gitmek için uzun yolları kullanıyoruz. Kaç kez randevu istedik, sekreterler her seferinde döneceğiz dedi ama 15 ay geçti hükümet bozuldu dönmediler. Ova yolları darmadağın. Kaymakamlığa ait. Her şeyi Belediyeye yüklüyorlar. Belediyeler hangi işi yapacak. 

Halil Dağbaşı (Ağıllar Köyü Muhtarı):
1974 sonrasından itibaren hep yanlış ilerledik. Hep oy karşılığında bir şeyler verdik. Unutulmuş bir köy bizim köyümüz. Vekiller kaç kere geldi köye ancak seçim bitince ilgileri azaldı. Biz yeni hükümetin eskiler gibi değil icraat yapmasını bekliyoruz.

Abdülkerim Karamanoğlu (Çekova Muhtarı):
İskele’den Çayırova’ya giden ve turizm yerleri ile yerleşim yerleri arasından geçen karayolunun yapılması için yıllardır uğraşıyoruz. Alternatif bir yola ihtiyacımız var. Yerleşim yerlerinden anayolların geçmemesi gerekiyor. Yürüyüş ve bisiklet yol şeridi yapılmasını istiyoruz. Turizmin gelişmesi ve yabancıları çekmek için 1989 imar planına göre 100 metre deniz kıyısının mutlak koruma bölgesi öne görülüyor. Bunun gerçekleşmesini temenni ediyoruz. 

Boğul Özoğul(Boğaztepe Muhtarı):
Kapalı oteller sorun. Balıkçı barınağı sıkıntılar var. İskele Karpaz yolu problemli. Yollar bütün köylerde sorun. Ova yolları ciddi sıkıntı. Gerekli önemler alınmadı. Dere yatakları temizlenmedi. Bakım onarım yapılmadı. Yatırımcılar bina yapıyor ,dereler kapanıyor su baskınları oluşuyor. 

Bölge halkı ne dedi..

Hüseyin Öztürel (Esnaf):
Emirnameler bizim için büyük sıkıntı yaratıyor. İmar hedefi doğru ideal olmakla gidişatı bakımından siyasi istikrarsızlıktan dolayı iskeleyi tehlike altına alıyor. Yerel insanların alım gücü düştü. Dış yabancının iştahının kabardığı evlerin satın alındığı bir bölge haline geldi. İskele’de bir alt yapı sorunu ortaya çıktı. Çevre kirliliği, ses kirliliği sıkıntıları var.

Osman Kılıç:
Ardahan Turnalar arası yol 5 km ancak yol asfaltlanmamış. Defalarca randevu istedik ancak randevu alamadık. Traktör geldi havyara ile doldurduk yolu kullanabilelim diye. Kırsal kesim arsaları alt yapısız dağıtılıyor. 

Eray Göksan:
Ben İskele Belediyesi Meclis üyesiyim. Belediyemizin 2019 yılı bütçesi henüz onaylanmadı. Ciddi sıkıntı ve çıkmaz içerisindeyiz. Bölgemizde ciddi bir yapılaşma var ve imar birimi yetemiyor. 

İsmail Çavdar:
Topluma faydalı, sorunları hedefleyen bir hükümet istiyoruz. Muhtarlar insanların sorunlarını taşıyor. Bakan koltuklarında oturanlar bu insanların derdini bilmiyor. Ova yollarından çiftçiler şikâyetçi. Kaymakamlığa taşıdık konuyu. Orada araç yok, şoför yok, mazot yok. Kapıyı kapatıp gitsinler. İskele bölgesinde ciddi bir yabancılaşma var. Toprakları yabancılara satıyoruz ve önümüzü göremiyoruz yerli halk olarak. Topraklarımızı kira usulü versinler ancak satmasınlar. 

Ali Kaplan: 
500 kişilik kapasite okulda 900 kişi eğitim alıyor. 15 metre kare öğretmen odası var. Tuvalet, laboratuvar hiç bir şeyimiz yok. Çocuklarımızın nerelerde hangi şartlarda eğitim gördüğü önemli

Şerif Dolu:
Karpaz yolu kötü durumda. Ova yolları darmadağın oldu yağmurlardan. Köy içerisinden mandıralar çıkmadı. Hükümetler bakanlık kavgasında. Memleketin hali içler acısı.

Mustafa Naimoğluları (Hayvancılar Birliği Başkanı):
Ürettiğimiz sütün 33 katını ithal olarak ülkeye getiriyoruz. Zamlardan dolayı üretici ayakta durmakta zorlanıyor. Muhtarlara randevu verilmiyor. Yeni hükümetin üreticin sorunlarına eğilmesini talep ediyoruz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.