Diyalog Gazetesi

Yangınların yarısı Lefkoşa’da çıktı

KIBRIS

Son 7 günde 10 yangın meydana geldi; 46 bin 530 TL’lik maddi hasar oluştu

İtfaiye Müdürlüğü 23- 30 Ağustos tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam 10 yangın meydana geldiğini; bu yangınların sonucunda 46 bin 530 TL’lik maddi hasar olduğunu açıkladı. Yangınların 5’inin Lefkoşa, 3’ünün Gazimağusa’da çıktığı belirtilen açıklamada, Girne, Güzelyurt ve İskele’de de 1’er yangın çıktığı belirtildi.
İtfaiye Müdürlüğü yazılı açıklamasında, belirtilen süre içerisinde meydana gelen yangınların muhtemel sebeplerinin yol kenarlarına ve araziler içerisine söndürmeden atılan sigara izmaritleri, ihmal ve dikkatsizlik, oluşan kısa devreler ve diğer sebepler olduğunu belirtti.
Yangınların 5’inin Lefkoşa, 3’ünün Gazimağusa’da çıktığı belirtilen açıklamada, Girne, Güzelyurt ve İskele’de de 1’er yangın çıktığı açıklandı. 
İtfaiye Müdürlüğü, seyahat halinde iken araçlardan yol kenarlarına ve arazi içerisine sigara izmariti atılmamasını istedi.

Ekim’e kadar ateş yakmak yasak
1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında temizlik maksadı ile olsa bile her türlü ateş yakmanın yasak olduğuna dikkat çeken İtfaiye Müdürlüğü, iş yerleri ve konutlarda elektrik tesisatlarında aşırı yüklemeden dolayı meydana gelecek kısa devreleri önlemek amacı ile uzman kişilerce kontrolünün sağlanması gerektiğini de belirtti. 
İtfaiye Müdürlüğü, zamanında alınan tedbirlerin felaketi önleyeceğini vurguladı ve herhangi bir yangına karşı alınması gereken önlemleri sıraladı.
Kibrit veya çakmak gibi yakıcı maddelerin çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Özel ve Tarımsal araçlarımızın servisini, bakımını ve egzoz kontrollerini zamanında yaptırmanız; meydana gelecek olan yakıt sızmalarını, kısa devreleri ve egzozlardan çıkan kıvılcımların yangına sebep olmasını önleyecektir” denildi.

Büyük fayda sağlayacak
Herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşların hemen ALO 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı, ALO 177 Orman Yangın İhbar hattı ve 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları rica olunan açıklamada, şunlar sıralandı:
“Elektrik Panolarının bulunduğu yerlere, azami 6 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikenin önlenmesinde büyük fayda sağlayacaktır.
İş yerinizi ve konutunuzu herhangi bir yangın riskine karşı sigortalamanız, oluşacak maddi hasarı gidermenizde size yardımcı olacaktır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.