Diyalog Gazetesi

Üreticilere hatırlatma

KIBRIS

Tarım Bakanlığı, küçükbaş hayvan beyanlarının 31 Aralık tarihine kadar yapılması gerektiğini yineledi

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, küçükbaş hayvan üreticilerinin, 31 Aralık tarihine kadar hayvan varlıklarına ait güncel beyanda bulunması gerektiğini, Doğrudan Gelir Desteği karşılığında yemlik arpa uygulaması için verilen sürenin de uzatıldığını duyurdu.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin Doğrudan Gelir Desteği karşılığında yemlik arpa uygulaması ile küçükbaş hayvan varlıkları beyanlarını zamanında yapmaları gerektiğini kaydetti.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı küçükbaş hayvan üreticileri ve narenciye üreticilerine yönelik yazılı bir açıklama yayımladı.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, küçükbaş hayvan üreticilerinin, 31 Aralık tarihine kadar hayvan varlıklarına ait güncel beyanda bulunması gerektiği yinelendi.
Koyun ve Keçi Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Tüzüğü uyarınca, küçükbaş hayvan üreticilerinin Haziran ve Aralık ayları olmak üzere yılda iki kez hayvan miktarlarını güncellemesi gerektiği belirtilen açıklamada, bu çerçevede, küçükbaş hayvan üreticilerinin Kaza Veteriner Daireleri’ne hayvan miktarlarını güncel olarak bildirmesi gerektiği hatırlatıldı.
Açıklamada, üreticilerin Kaza Veteriner Daireleri’nden alacakları formu doldurmaları ve müracaat esnasında üreticilerin kayıt defterlerini de beraberlerinde bulundurması istendi.


“DGD karşılığı yemlik arpa uygulaması devam ediyor”
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, arzu eden küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Doğrudan Gelir Desteği karşılığında yemlik arpa uygulaması için verilen sürenin uzatıldığını da duyurdu.
Buna göre, hak sahibi küçükbaş hayvan yetiştiricileri arzu etmeleri halinde, Doğrudan Gelir Desteği’ne karşılık, Toprak Ürünleri Kurumu’ndan hak edişleri oranında yemlik arpa almaya devam edebilecek.
Ayrıca Bakanlık açıklamasında küçükbaş hayvan başı Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin yapılabilmesi için kaynak arayışlarının sürdüğü ve olası en kısa sürede ödemenin yapılabilmesinin hedeflendiği belirtildi.“

“Narenciye ihracat teşvik primi”
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, narenciye üreticileri ve ihracatçılarına yönelik de Rusya pazarında yaşanan krize bağlı olarak mevcut yeni pazarların önünün açılması ve krizin muhtemel olumsuz etkisinin giderilebilmesi amacıyla bir süreye daha ihtiyaç duyulduğunu, buna bağlı olarak ihracat teşvik primlerinin oluşacak yeni pazar olanakları da dikkate alınarak yakın zamanda açıklanacağını belirtti.
Bakanlık açıklamasında, sektörün söz konusu durumdan dolayı mağdur edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu da vurgulandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.