Diyalog Gazetesi

Uçak bileti aldım

KIBRIS

Temizliğe gittiği evin sahibine ait bir milyon 712 bin lira değerindeki altınları çalıp, satmakla suçlanan Türkmenistanlı Jamilya’dan cesur itiraf

Suna ERDEN
Temizlik amacıyla Gönyeli’de yaşayan eczacı bir şahsın evine giden v e bir milyon 712 bin TL değerinde ziynet eşyası çalmakla suçlanan Türkmenistan uyruklu Jamilya Baymuradova sonunda yaptıklarını itiraf etti. 
Baymuradova, polise verdiği ifadede altınları sattığını ve elde ettiği parayla memleketine gitmek için uçak bileti aldığını söyledi.
Mahkemede olguları aktaran polis, 2024 yılı 14 Haziran-5 Ekim tarihleri arasında Gönyeli’de Kanarya Sokakta sakin C. N. P'ye ait ikametgahın kilitli vaziyette bulunan dolabının çekmecesi içerisindeki 424 bin TL değerindeki 80 adet çeyrek altın, 91 bin 200 TL değerinde 30 adet gram altın, 106 bin TL değerinde 10 adet yarım altın, 16 bin TL değerinde 20 adet maşallah altın, 65 bin TL değerinde 4 adet tam altın, üzerinde ‘’Ceyda’ yazılı olan 50 bin TL değerindeki altın künye, 70 bin TL değerinde bir adet sonsuzluk şeklinde pırlanta yüzük, 120 bin TL değerinde bir adet pırlanta kolye ve 70 bin TL değerinde 18 adet düz altın zincir çalındığını söyledi.
Polis, meselenin 5 Ekim tarihinde rapor edildiğini, ev sahibinin ifadesinde eve sadece temizlik için zanlının girdiğine dair bilgi verdiğini belirtti. 
Polis, meselede şüpheli olarak tespit edilen Jamilya Bayluradova'nin tutuklandığını belirtti.

Önce altınları görmediğini söyledi
Polis, suçun işlendiği tarihte zanlının C.N.P’nin evinde çalıştığını, ağustos ayında ülkeden çıkış yaptığını, müştekiye geri gelince çalışmaya devam edeceğini ancak eylül ayında geri gelmesine rağmen ev sahibiyle temasa geçmediğini belirtti. 
Polis, zanlının ilk ifadesinde hiçbir kuyumcuya gitmediğini, altınları görmediğini beyan ettiğini açıkladı.

Sonra çaldığını itiraf etti
Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde birçok kuyumcunun ifadesinin temin edildiğini açıkladı. 
Polis memuru 7 Ekim 2024 tarihinde yapılan araştırma sonucu, zanlının 26 Temmuz 2024 tarihinde Yenikent’te faaliyet gösteren bir kuyumcuya giderek C.N.P.’ye ait olan üzerinde "Ceyda" yazılı künyeyi kendisin olduğunu beyan edip, hurdaya vererek 13 bin TL temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis, bu tespit üzerine zanlının gönüllü ifade verdiğini, paraya ihtiyacı olduğu için sayısını hatırlamadığı kadar çeyrek ve yarım altınlarla şikayetçiye ait Ceyda yazılı künyeyi alarak ismini hatırlamadığı bir kuyumcuda bozdurduğunu ve parayı döviz yaparak memleketine gitmek için bilet kestiğini itiraf ettiğini kaydetti. 

Başka şikayetler de var
Polis, 8 Ekim 2024 tarihinde yapılan araştırma sonucu ise zanlının Metropol bölgesine giderek 2 farklı tarihte bir kuyumcuda altın kolye ve küpe bozdurarak toplamda 18 bin TL para temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi.
Polis, aynı tarihte alınan ifadeler sonucu zanlının yine temizliğe gitmiş olduğu F.A.’ya ait evde 600 sterlini çaldığına dair bilgi aldıklarını, bununla ilgili de soruşturma yapılacağını açıkladı.
Polis, alınması gereken birçok ifade, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep petti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Yorumlar (2)

Vatandaş 1 Hafta Önce

Sınırdışıııııııııııııı sınırdışı...Başka da oluru yok bu işin..Pislikler temizlensin...

ABDI KELES 1 Hafta Önce

Tum Turkmenistan KKTC ye yerlesiyor. Kibris Turkunden fazla oldular,halen bunlara dur diyen yok .Bol bol da vatandaslik veriyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.