Diyalog Gazetesi

Tuğcu tutuklandı

KIBRIS

Başbakan Üstel dün gece ikinci kez Teknecik santraline gitti, arızayı gidermeye çalışan ekibi engelleyen sendika yönetimine polis müdahale etti.

Ülkede sık sık yaşanan elektrik kesintileri üzerine Başbakan Ünal Üstel’in talebi üzerine teknik destek için Teknecik Elektrik Santraline yönlendirilen AKSA ekibi, El-Sen’in müdahalesiyle karşılaştı. Sendika üyeleri, yedek parçalarla santrale ulaşan AKSA ekibine engel olmak istedi. Ekip, El-Sen’in zorlamasıyla tesis dışına çıkarıldı. Bunu duyan Başbakan Ünal Üstel, dün gece Kıb-Tek Müdürü Dalman Aydın ikinci kez santrale gitti.
Üstel yaşanan gerginliği sonlandırmak istedi. Bu esnada El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu Başbakan Üstel’in üzerine yürüdü.
Çıkan olaylar üzerine Özel Harekat Polisleri Teknecik’e gitti, EL-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu tutuklandı.
Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan gerginlik sonrası Başbakan Ünal Üstel, basına açıklamalarda bulundu. 

Çözüm üretemediler, biz devreye girdik Ülkede üç gündür devam eden elektrik kesintilerine dikkat çeken Üstel, “Elektrik kesintilerinin sebebini araştırmak için arkadaşlarımızı görevlendirdik; ancak bir türlü çözüm üretemediler, biz devreye girdik” dedi.
Başbakan Üstel, “Beş jeneratörün birden bozulduğu hiç görülmedi,” diyerek arızaların ciddiyetine vurgu yaptı ve gerekli parça tedarikinin yapıldığını belirtti. Üstel, Teknecik mühendislerinin takviye eleman talep ettiğini, bu nedenle AKSA’dan destek alındığını ifade etti. Ancak bu duruma itiraz eden sendika başkanının, AKSA ekibinin santrale girişine direnç gösterdiğini dile getirdi. Üstel, “Bizim derdimiz halkımızdır” diyerek, vatandaşların bu sıcak havada elektriksiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Ekipler bekleyecek Olayda bir sabotaj ihtimali olabileceğini belirten Başbakan Üstel, polisin bu durumu araştıracağını kaydetti. Ayrıca, eksik parçaların öğle saatlerinde Teknecik’e ulaştığını ve mühendislerin takviye ekip istediğini söyledi. Üstel, “Takviye geldi, ancak içeriye alınmadılar. Bunun niyeti nedir? Bunun cevabını halkıma bırakıyorum. Beş jeneratörün birden bozulması tesadüf mü?” diyerek durumu kamuoyunun takdirine sundu.
Başbakan Üstel, çalışanlar ile anlaşmanın sağlandığını ve çalışmaların başladığını belirterek, “Takviye ekiplerimiz de burada. Sabah saat 07.00’ye kadar arıza giderilecek. Gerekirse sabaha kadar da buradayız,” açıklamasında bulundu.
Başbakan Ünal Üstel, dün sabah saatlerinde Teknecik Elektrik Santrali’ni de ziyaret etmiş, yerinde incelemelerde bulunmuştu. 
------
Tuğcu 3 saat tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar (17)

girneli 1 Ay Önce

Elsen bu halkın ve tekneciğin sırtındaki kenedir, kanserdir. Artık kesilip atılması lazım, birilerinin bu vandallara dur demesi lazım. İstediklerini alamadıklarında saboteyle elektriği keserler. Oh ne güzel hayat!!!

Magusalı 1 Ay Önce

Özelleştirin bu süreç bitsin.

Ck 1 Ay Önce

Bunlar kendini ne zannediyor !!!! Defolup gitsinler artık !!!! Halka bunu nasıl yaparlar !!!! Utanmazlar !!!!! DEFOLUN !!!!!

Doğru Söz 1 Ay Önce

Uyan millet. Yedek parçayı niye şerefsiz Kurum yönetimi ve şerefsiz siyasiler KIBTEK için almıyor da AKSA da var. Bunlar hep filim. Bu halk da yutuyor. Her sey TC ye bağlanıp bu halk karagozün perfesine döndürülsün taktikleri. Bu iktidar da tarihin en iktidarsiz yalaka güruhu.

Turkish Power 1 Ay Önce

Herseye muhalif vatan haini 60 lı yılların çakma sosyalist görünümlü milat öncesi asalakları thatcherin İngiltere’de yaptığı gibi bunların kökünü kazıyacaksın

Turkish Power 1 Ay Önce

Yalan dolan söz TC yerine baban olan palikaryata mı bağlansın aç kopek senin aldığın emekli maaşını TC veriyor palikarya piçi

Cemil 1 Ay Önce

Hasassiktir ordan devşirme power..Sokmuşsun götüne bir turkish power ona ötekine nefret ve kin kusuyorsun pis çingene..Yiyemediğin belli...Ananı işe almadılar da ondan atıp tutuyorsun anlaşılan...Pislik troll...

Kıymalı Pide Power :-) 1 Ay Önce

Onun aldığı emekli maaşı işgal tazminatlarından ve adımıza hava sahamızdan alınan paralardandır a cahil a dağ adamı arap kırması...Yoksa sen de mi 12500 Tl emekli maaşı alıyorsun? Yoksa sen biryerleri söğüşleme fırsatı bulamadınmı? İşiniz bu/geninizde var.....Hergün Avrupa'dan üç kişi beş kişi deport oluyorsunuz...

Doğru Söz 1 Ay Önce

Evet emeki olduğumu da arabamı da biliyorsun. Ben de senin elçilige bagli bir AKP trolü olduğunu biliyorum. Ne elcilikten ne de TC den korkarım. Sadece cocuklarım ve has Kıbrıslılar ve moderin insanlar için gerçekleri konuşmaya ölünceye kadar devam edeceğim.

Doğru Söz 1 Ay Önce

Bak AK troll Turkish Power (less). Bu ulke elektrikte de Turkiye'ye bağımlı olmayacak. Çünkü o gün burda siyasi yaşam ve kırıntısı kalan siyasi demokrasiye fatiha okunur. Muhalefet de TC ye 100% bağimlı olur. Ölelim ama bu gerçekleşmesin.

Doğru Söz 1 Ay Önce

Türkiyeden elektrik gelsin diyenlere; 1- Dünya'da daha ucuz elektrik üretilir diye ekektrikte başka bir ülkeye bağımlılık isteycek zekâsızlikta bir toplum olmadı. Olmamalı. KaKaTC bile bu kadar KaKa olamamalı. - Rusyada da elektrik Türkiyeden çok çok ucuz. Ama kimse elektriği Rusyadan alıp ona bağımlı olayım demez. Gider gazı alır, petrolu alır, nükleeri alir ama elektrigi almaz. Kendi ülkesinde üretir. Götü ona buna emanet etmez. - Eeee peki Türkiye kendi yapmadığını niye KaKaTC den ister. Cevap: elvette bizi 100% alabandaya almak için. 2- Türkiyede 400 civarinda fuel oil yakıtla çalısan santral var. Niyeti bizden yana olan o santrallerden buraya kurar. Oraya kurup da deniz aşmak için milyarlar harcamaz. Maliyet artırmaz. Risk ve ariza potansiyeli yaratmaz.

Doğru Söz 1 Ay Önce

3 - Öyle bir konuşuluyor ki sanki de Türkiye'de elektrik Allah vergisi yamur gibi ve gırla ve eeee o sonsuzluktan KaKaTC ye da evlat hatırına verelim. Yok öyle bir şey. 4- Türkiye enerjide mutlak bağımlı. Bu bağımlılik da nükleer füzyon geliştirilip yayılıncaya ve bize gelinceye kadar da bitmez. Ama Kıbris yakın gelecekte doğal gaz üssü olacak. Kıbrıs'ın enerji bağımlılığı olmayacak. (TC de RTE iktidarda olduğu sürece) bağımlı olmak UBP ve mevcut iktidarsız hükümetin bizat hükümette kalmaları için mutlak güç. Mevcut iktidar Elektrikte Türkiye'ye bağlanmayı ,KaKaTC için değil, KaKaTC de elektrik sorununun çözümü için değil , kendileri hükümette kalabilsin diye istiyor. RTE da KaKaTC yi kuklası yapabilsin diye.

Turkish Power 1 Ay Önce

Yalan söz ve palikarya ingiliÇz piç ve kevaşelerine ya seve seve ya sike sike adam olacaksınız ya da siktirip solo da ibneliğe döneceksiniz hodri meydan laleler

Müşteri 1 Ay Önce

Sana para dayandıramıyorlar viziteye çıkıyormuş seninkiler..Telefonu burada ilan et de müşteri bulmakta güçlük çekmezsin..Sana iylik olsun diye yanlış anlama a palikarya AKP li hırsız / yani dünyada istenmeyen unsur...

Müşteri 1 Ay Önce

Sana para dayandıramıyorlar viziteye çıkıyormuş seninkiler..Telefonu burada ilan et de müşteri bulmakta güçlük çekmezsin..Sana iylik olsun diye yanlış anlama a palikarya AKP li hırsız / yani dünyada istenmeyen unsur...

Ustan Bu İşte 1 Ay Önce

https://www.facebook.com/share/r/7EczGnwJvshWq9Cn/?mibextid=UalRPS

Hadi de bakim 1 Ay Önce

Buna da cevap versene şöyle böyle AKP li troll... https://www.tiktok.com/@transkocak/video/7396727195093306632?_d=secCgYIASAHKAESPgo8fjTNYYcNCyb5iGRWHkQj9BycpHSXWs7yJxVy2rMiTV%2FbpJv0uZ%2BIU1jAAgYqpQ1D0O35F5WLfOZLlB6PGgA%3D&_r=1&preview_pb=0&share_app_id=1340&share_item_id=7396727195093306632&share_link_id=72cc80d8-cea8-4bfd-a04d-f73199755139&sharer_language=tr&source=h5_m×tamp=1723186558&u_code=0&ugbiz_name=Main&utm_campaign=client_share&utm_source=whatsapp

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.