Diyalog Gazetesi

Toplum mutsuz

KIBRIS

Vatandaşlar, gençlerin geleceğe umutla bakmadığını, emeklilerin geçinemediğini, halkın pahalılıkla boğuştuğunu ifade etti

Toplum mutsuz

Serdar ŞENGÜL

Diyalog’a konuşan vatandaşlar, ülkenin en büyük sorunlarının ekonomi, elektrik kesintileri, yollardaki aksaklıklar ve sağlık sisteminin yetersiz kalması olduğunu söyledi.

Vatandalar, gençlerin geleceğe umutla bakmadığını, emeklilerin geçinemediğini, halkın pahalılıkla boğuştuğunu ifade etti. 

Ne dediler…?

Cemil Fahrioğlu

“Ülkede ne yazık ki düzgün giden bir şey yok. Öncelikle yollar, altyapı eksikliği sağlık ve eğitim sisteminin geriliği başlıca sorunlarımız. Bunlara elektrikte eklenince yaşanılacak bir ülke olamıyoruz maalesef. Ülkemizde gençler göç ediyor, şimdiki aklım olsa ben de KKTC’den göç ederdim. Bu durum bunu gösteriyor mevcut siyasi sistem bunların çözümüne yardımcı olmuyor.”

Başar Akarsoy

“Ben doğma büyüme Kıbrıslıyım ancak bir genç olarak bu ülkede ne yazık ki geleceğime yönelik bir umut ışığı göremiyorum. Çünkü biz gençlerin çok sıkıntıları var ve devlet tarafından önemsenmiyoruz. Geleceğimize yönelik hiçbir adım olmadığı gibi mevcut siyasilerin de bu sorunlara çare olacaklarını düşünmüyorum.”

Sait Sökmez

KKTC’de her şey başlı başına bir problem düzgün olan hiçbir şey başlığı yok. Başlıca sorunumuz ekonomi ve elektrik kesintileridir. Ekonomik olarak çöküşte olduğumuz bir dönemdeyiz. Gıda fiyatları uçtu, mutfaklarımız artık dolmuyor ve siyasilerin bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını da düşünmüyorum.”

Emel Giritli

“Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor, bunun yanında ülkede kaçak yaşam süren birçok yabancı var ve burası artık güvenli bir yer değil. Ekonomik sorun ve güvenliğimizin zayıflaması bu ülkeyi farklı bir noktaya taşıyor. Yetkilileri sorunlara çözüm bulmadığını ve gündemlerinde olmadığını biliyoruz. Siyasi yapı bu sorunları çözmeye yetmez ne yazık ki.”

Sonuç Güçkan

“ Bu ülkenin sorunları bitmez mesela 90 liraya çürük domates almak bile şu an akıl dışı ama almak zorundayız. Ülkemizde elektrik sıkıntısı, akaryakıt zamları, yolların bozukluğu ve sağlık sisteminin olmaması çok büyük sorunlardır.”

Nurettin Güçkan

“Ülkenin sorunları saymakla bitmiyor ancak ilk aklıma gelenler; pahalılık, elektrik, işsizlik, okullar, yollar, belediyeler, hastaneler gibi sıkıntılar geliyor. Sorun çok, bir tane iki tane olsa sayılabilir ancak şu aşamada böyle saymakla biter gibi değildir. Bu sorunları düzeltebilecek biri veya birilerinin olduğunu düşünmüyorum. Bu iş keskin bir idare ister. Emeklilik maaşlarımızla geçinemiyoruz inanın mutfak harcamamıza bile yetmiyor. Siyasi yapı bu işleri çözmek isterse derhal hareket etmelidir.”

Yorumlar (6)

niyazi australia 4 Ay Önce

SIZ KKTC KENDI KENDINE SIZLERE YUPDINIZ SIMDE AGLAMA

Turist 4 Ay Önce

Millet KKTC’yi askeri bir garnizonun yönetimine teslim etse para hizmet eşit dağılır ülke askeri kışla gibi güvenli temiz ve düzenli olurdu.

Doğru Söz 4 Ay Önce

Rumun bıraktığı ganimetleri gaspermekten başka bir akıl evrimleşmemesinin sonuçları. + TC deki cibiliyetsiz iktidar parayı da ekonomiyi da umutları da mahvetti. Neye lâyıksak o olsun, ne bir gram az ne bir gram çok. Türkiye için da geçerli, Dünya alem için da.

Izzet Ahmet 4 Ay Önce

Hakikaten kim bu toplum dediniz hepsi kıbrsl türk müdür yoksa 1975 yıl tankların arasında getirdiniz toplum mu bu toplum dediniz 780 bin kıbrsl türk London yasar 180 bin kıbrsl türk Avusturya yasar 10 bin kıbrsl türk kanada yasar peki kktc kac kisi kıbrsl türk var bunu bileniniz var mı

UMIT TOSUN 4 Ay Önce

Vatandas kesinlikle haklidir. Gelecekleri icin bir umut yok. Tabii bu namusu ile yasayanlara mahsus. Cunku adanin yarisi pis isler yani kara para ile yasayanlardir. Onlara gore hersey cok guzel.

Hasan Nuri 4 Ay Önce

Ekonomisi Dibe vurmuş KKTCye daha çok milyarlar gönder eyy Anavatan … gönderilen milyarlar artık yetmiyor !!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.