Diyalog Gazetesi

Tabela çalmakla suçlanıyorlar

KIBRIS

Birçok kez hüküm giyen Kasım Topaloğulları’nın iki oğlunu da yaptığı gayrı yasal işlere alet ettiği ileri sürüldü

Gönyeli Belediyesine ait tabelanın çalınması olayıyla ilgili Kasım Topaloğulları ve iki oğlu Ahmet ve Gökhan tutuklandı. 300 Türk Lirası değerindeki tabelayı çaldıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma başlatılan üç zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Kermiya bölgesinde Gönyeli Belediyesi’ne ait demir tabelayı çaldıkları iddiası ile tutukluluk duruşmasına çıkarılan zanlıların güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiler. Polis mahkemede yaptığı açıklamada,12 Haziran tarihinde Gönyeli Belediyesi’ne ait 300 TL değerindeki demir tabelanın çalındığı yönünde şikâyet aldıklarını belirterek, bunun üzerine başlatılan soruşturmada bölgedeki güvenlik kameralarının incelendiğini söyledi. Polis, inceleme sonucu demir tabelanın yüklendiği aracı tespit ettiklerini, yapılan araştırmada aracın zanlılar Kasım Topaloğulları’na ait olduğunu belirlediklerini kaydetti. Polis memuru, bu gelişmenin ardından araç sahibi Kasım Topaloğulları ve suçu birlikte işlediği Gökhan ile Ahmet Topaloğulları’nın gözaltına alındığını kaydetti.

Suçu Ahmet kabul etti
 Zanlı Ahmet Topaloğulları’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini anlatan polis memuru, diğer zanlıların ise ifade vermediğini ve suçlarını da kabul etmediklerini söyledi. Bölgede benzeri birçok suç işlendiğini, zanlıların bu suçlarla bağlantısının olup olmadığı yönünde araştırma yaptıklarını dile getiren polis, soruşturma aşamasında zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.Savunmanın tutukluluk süresine itiraz etmesi üzerine mahkeme üç zanlının da bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.