Diyalog Gazetesi

Sorunları yerinde dinledi

KIBRIS

Uluçay, Dikmen, Gönyeli ve Alayköy belediyelerini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Dikmen, Gönyeli ve Alayköy belediyelerini ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Uluçay söz konusu belediyeleri ziyaretinde belediyelerin sorunlarını ve Belediyeler Yasası hakkındaki görüşleri dinledi.

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay’a ziyareti sırasında Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli eşlik etti.

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay, Gönyeli’yi ziyaretinde ilk önce Lefkoşa bölgesindeki belediyeler ardından da tüm belediyeleri ziyaret etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Gönyeli Belediyesi’nin bölgede yaşayan insanlara en iyi hizmeti sağladığından şüphesinin olmadığına dikkat çeken Uluçay, belediyelerin daha etkin hale gelmesi için Belediyeler Yasası üzerinde çalışmalar yapıldığını kaydetti.

 

Benli: İlgili bakan ilk kez geliyor

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ise, ilk kez bir ilgili Bakanın Belediye’yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

İçişleri Bakanı Uluçay’ın ayni dünya görüşünü paylaşan bir kişi olmasının kendisi için önemli olduğunu dile getiren Benli, ziyaretin kendisi ve personeline moral verdiğini kaydetti.

 

Çelebi: Dikmen temiz bir belde oldu

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Teberrüken Uluçay ile görüşmesinde uzun süre çöplüğüyle anılan Dikmeni temiz bir belde haline getirdiklerini söyledi. Çelebi, belediyenin pek çok sıkıntı yaşadığını ancak ürettikleri projelerle bu sıkıntıları ortadan kaldıran dinamik bir yapıya sahip olduklarını belirtti.

Bakan Teberükken Uluçay da Dikmen’in görünüşünden çok etkilendiğini sokakları, yolları bakımlı bulduğunu kaydetti.

Alayköy Belediyesi başkanı Hulisi Manisoy ise bakanın ziyaretinde ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

İçişleri’nde kredi kartlı dönem

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’na bağlı dairelerin veznelerinde kredi kartıyla ödeme kabul edilmeye başlandı.

Bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşların ödemelerinde kolaylık getirmek ve hizmetlerin hızlandırılması amacı ile İçişleri Bakanlığına bağlı Muhaceret, Nüfus Kayıt, Tapu Dairelerinde, Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa ve İskele Kaymakamlıklarının veznelerinde kredi kartı ile ödeme kabul etmeye başlamıştır” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.